Αθλητισμος

Γιώργος Βασιλειάδης: Έχει καταντήσει αηδία, θα το διακόψουμε όσες φορές χρειαστεί

Ο υφυπουργός αθλητισμού διαψεύδει τα περί εύνοιας του ΠΑΟΚ - Το παράπονό του για τους πολιτικούς της Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vasiliadis2342.jpg
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τη βούληση της κυβέρνησης να μην κάνει πίσω στο ζήτημα της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου, επανέλαβε ο Γιώργος Βασιλειάδης, υπεραμυνόμενος της απόφασης να σταματήσει η αγωνιστική δράση στη Super League και το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ANT1, ξεκαθάρισε ότι το πρωτάθλημα «θα διακοπεί όσες φορές χρειαστεί μέχρι να καταφέρουμε να μπουν κανόνες».

«Να μπουν πέντε βασικοί άξονες. Το πρωτάθλημα θα διακοπεί μέχρι να βρούμε μια λύση, να υπάρχει ηρεμία και σύνεση. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τη FIFA και την UEFA και όλοι θα πάρουν τα πράγματα σοβαρά. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για Grexit. Επειδή όλοι θέλουν τα χρήματα από την Ευρώπη, να πάρουμε τα πράγματα σοβαρά για να σταματήσουμε αυτήν την αηδία!» είπε.

Και πρόσθεσε: «Θα αρχίσει μόνο όταν μπορέσουμε να βρούμε μια λύση και να διασφαλίσουμε ηρεμία και σύνεση. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω αυτήν τη στιγμή».

«Είχαμε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα εφέτος. Ενδεχομένως, το ίδιο το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει την κανονικότητα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα συμβαίνουν φαινόμενα που δεν μας τιμούν» συμπλήρωσε.

Εστιάζοντας στη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα, σχολίασε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα να έρθουμε σε τέτοιες συγκρούσεις. Αν υπήρχαν αυτές οι σχέσεις (σ.σ. με το Μέγαρο Μαξίμου) δεν θα ανέφερα στην απόφαση μου για τη διακοπή του πρωταθλήματος την εισβολή του κ. Σαββίδη στο γήπεδο».

Καμία εύνοια του ΠΑΟΚ

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του διέψευσε τα περί «εύνοιας» του ΠΑΟΚ.

«Ο ΠΑΟΚ εφέτος έχει παίξει 8 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Η κυβέρνηση στην ίδια την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος αναφέρεται στην εισβολή του κ. Σαββίδη. Θα μπορούσα να διακόψω το πρωτάθλημα και να πετάξω αετό "λόγω ακραίων φαινομένων". Όμως κατονομάζουμε. Αν ελέγχει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, δεν θα κάναμε ενέργειες για να έρθει το VAR. Κάνουμε ενέργειες για να εναρμονιστεί το πλαίσιο της Ελλάδας με της UEFA και της FIFA.

» Αν υπήρχε παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, γιατί να μην την κάναμε από πρώτο βαθμό; Προσπαθούμε εδώ και τρία χρόνια να φέρουμε κανόνες, όχι με επιτυχία πάντα, αλλά έχουν μπει οι βάσεις. Εφέτος καταφέραμε η ΕΠΟ να διέπεται από ελληνικό νόμο. Μέχρι πρότινος δεν διοικείτο από τον ελληνικό αθλητικό νόμο» ξεκαθάρισε.

«Θα μπορούσα να παραιτηθώ»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από υφυπουργός αθλητισμού, ο κ. Βασιλειάδης απάντησε:

«Σαφώς και θα μπορούσα να σκεφτώ να παραιτηθώ εφόσον δω ότι η μάχη που έχω αποφασίσει να δώσω, χάνεται. Κάνουμε πίσω μόνο για να πάρουμε φόρα».

Πυρά κατά των πολιτικών της Θεσσαλονίκης

Δεν παρέλειψε, επίσης, να εκφράσει την πικρία του για τη στάση των πολιτικών της Θεσσαλονίκης.

«Το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης βγήκε και καταδίκασε και έσκουζε. Αυτή είναι η μεγάλη πικρία η δική μου. Μετά την απόφαση της Εφέσεων, όλα ήρθαν τούμπα. Όταν ο πολιτικός λειτουργεί σαν οπαδός, τι να περιμένω από το παιδάκι;

» Εμείς κατακρίναμε αμέσως αυτές τις συμπεριφορές. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Σαββίδη. Τι θα πω εγώ στον πιτσιρικά, όταν ο ίδιος ο πρόεδρός του κάνει την μπούκα;».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ