Αυτοκινηση

Hyundai Tucson 1.7D DCT

Έχει χώρους, είναι άνετο οικονομικό και με αποδοτικό πετρελαιοκινητήρα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373934-772085.jpg

Τι είναι  

> Το μικρομεσαίο SUV της κορεατικής μάρκας που χρησιμοποιεί το όνομα με το οποίο η Hyundai εδραιώθηκε στην κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου

Ξεχωρίζει

> Έχει χώρους, είναι άνετο και οικονομικό, με αποδοτικό πετρελαιοκινητήρα, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, ενώ είναι πιο όμορφο και τεχνολογικά πιο εξελιγμένο 

Interior / Tech 

> Στο εσωτερικό η αναβαθμισμένη ποιότητα του συνόλου σε σχέση ε τον προκάτοχό του i35 είναι εμφανής, όπως και οι εν γένει χώροι και η εργονομία. Πέντε ενήλικες θα ταξιδέψουν υπό συνθήκες χωρίς προβλήματα, θα έχουν δε στην διάθεσή τους αρκετούς χώρους-υποδοχές για μικροαντικείμενα και στο διαμέρισμα αποσκευών θα έχουν για αξιοποίηση 513 λίτρα στη βασική του διαμόρφωση, ενώ με ανάκληση της πλάτης των πίσω καθισμάτων και αναδίπλωσης κατά 60:40, ο διαθέσιμος χώρος φθάνει στα 1.503 λίτρα. Στα υπέρ, σημειώνουμε και το αυτόματο άνοιγμα της πίσω πόρτας του χώρου αποσκευών.

> Ο πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος και στο ταμπλό δεσποζει κατά τα απαιτητά δεδομένα της εποχής μία οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, τεχνολογίας touch-screen 8’’ με πλήρη υποστήριξη σε επίπεδο πολυμέσων, και πλήρη διασύνδεση για smartphones. Ξεχωρίζουμε την υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας κάμερα οπισθοπορείας, ενώ τα χειριστήρια στο τιμόνι παρέχουν πρόσβαση σε όλες σχεδόν τις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου και του χειρισμού του τηλεφώνου.

> Σε επίπεδο ασφάλειας, το Tucson διαθέτει στο οπλοστάσιό του μεταξύ άλλων, αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση «τυφλού» σημείου στο πλάι του αυτοκινήτου, προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας και ενεργά φώτα στις στροφές που ακολουθούν την πορεία του τιμονιού. Στην κορυφή της λίστας τοποθετείται το ενεργό καπό για την προστασία των πεζών.

Κινείται / Στρίβει 

> Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας, Hyundai Tucson κινούσε ο diesel κινητήρας 1.7 CRDi που αποδίδει 141 ίππους και 340 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδονταν στους εμπρός τροχούς, μέσω αυτόματου κιβωτίου 7 ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, με πολύ καλή κλιμάκωση στις αλλαγές και απόλυτα "συνεργάσιμο" με τις εντολές του οδηγού ανάλογα με το πως διαχειρίζεται το πάτημα ή μη του γκαζιού.

> Το Tucson επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 11,5'', ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 185 χλμ/ώρα, την στιγμή που η εργοστασιακή τιμή μικτής κατανάλωσης ορίζεται στα 4,9 λίτρα/100 χλμ, τιμή που σε πραγματικές συνθήκες κινείται κοντά στα 7 με 7.5 λίτρα/100 χλμ.

> Η τυπικά σωστή για τα σύγχρονα δεδομένα της κατηγορίας ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, η γεωμετρία της οποίας προσφέρει άνεση στην καμπίνα και κρατήματα που θα μας εντυπωσίαζαν σε επίπεδο "απλού" επιβατηγού μοντέλου. στην άνεση των επιβατών και στην ομαλή τους διαβίωση στο εσωτερικό βοηθά και η αξιόλογη μόνωση, όπως και η άνεση των καθισμάτων. Ακόμα και σε απότομες καμπές δεν διαταράσσεται η οδική συμπεριφορά, με το τιμόνι να είναι σαφές, ενώ τα φρένα είναι αποτελεσματικά, κάτι που διαπιστώσαμε και με σχεδόν πλήρες φορτίο επιβατών και αποσκευών.

> Σε επίπεδο εκτός δρόμου αναζητήσεων, θα βρείτε σημαντικό σύμμαχο το σύστημα hill descend, την στιγμή που το ικανό ύψος από το έδαφος, σε συνδυασμό με τις γωνίες πρόσβασης-αναχώρησης των προβόλων δεν θα σας προβληματίσει σε χωματόδρομους καλής ή μέτριας βατότητας. Υπό συνθήκες δε και σε δύσκολες. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για προσθιοκίνητο όχημα.

Κοστίζει  

> Οι τιμές των Hyundai Tucson, ξεκινούν για την έκδοση βενζίνης 1.6 ισχύος 132 ίππων από 19.390 ευρώ, ενώ το diesel 1.7 ξεκινάει από 21.990 ευρώ. 

> Η έκδοση της δοκιμής μας, Tucson 1.7 D 141 ίππων DCT, από 27.990 ευρώ. 

> Σε επίπεδο παροχών, σημειώνουμε τα 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης Απεριορίστων Χιλιομέτρων

Info 

> Πληροφορίες για το Hyundai Tucson 1.7 D 141 ίππων DCT εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ