- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ζουράρις για νέα μέτρα: Ποιος ζει ποιος πεθαίνει μετά το 2019
Ο υφυπουργός Παιδείας σχολιάζει τη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση
Την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων σχολίασε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, διατηρώντας το τυπικά ιδιαίτερο στιλ σχολιασμού του.
«Να δούμε πώς θα είναι το πακέτο μέτρων που μας προτείνουν. Εάν δεν επιβαρύνουμε καθόλου ούτε τη φορολογία ούτε τις συντάξεις για το 2017 και το 2018 και πούμε για μέτρα που θα αφορούν για μετά το 2019 βλέπουμε. Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μετά το 2019», δήλωσε στα Παραπολιτικά FM σχετικά με τις νέες απαιτήσεις των δανειστών για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
Ο κ. Ζουράρις πρόσθεσε πως «εάν πούμε ότι οποιαδήποτε επιβάρυνση αρχίσει μετά το 2019, σημαίνει ότι κερδίσαμε δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει διαπραγμάτευση, αυτό σημαίνει αντίσταση», ενώ διερωτήθηκε εάν το 2019 θα υπάρχει Ελλάδα, αν θα υπάρχει Γερμανία, αν θα υπάρχει ΕΕ. Υπογράμμισε, πάντως, πως εάν η κυβέρνηση αποδεχθεί νέα μέτρα για τώρα, θα είναι μία βαριά ήττα.
Όσον αφορά στην καθυστέρηση στην αξιολόγηση, απάντησε πως «στη διαπραγμάτευση είναι δύο. Η Ελλάς είναι νικημένη. Ο νικημένος έχει μια τάση να επιβάλλει απολύτως την ισχύ του. Αν καθυστερεί η διαπραγμάτευση είναι γιατί αντιστεκόμαστε. Ποικιλοτρόπως».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις πληροφορίες περί κατάργησης της διδασκαλίας της «Αντιγόνης» στο Λύκειο, τονίζοντας πως δεν έχει ιδέα για το εάν υπήρξε σχετική εισήγηση στο υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπήρξε καπνός χωρίς φωτιά, ενώ χαρακτήρισε φρικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.