- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η μπάλα στην εξέδρα
Η κυβέρνηση λέει ότι φταίνε όλοι για να μην πει ότι φταίει ο Σαββίδης
Για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν πρέπει να πληρώσει μόνο εκείνος και η ομάδα του, αλλά και όλες οι άλλες ομάδες.
Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και την αντίληψη που έχουν οι πολίτες για αυτόν και προσπαθεί να αποφύγει να ονοματίσει τους υπεύθυνους για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και στελέχη των κομμάτων τους ποτέ δεν έκρυψαν τη στενή τους επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη. Το αντίθετο. Σε μια εποχή που έχουν ενοχοποιηθεί οι σχέσεις των πολιτικών με τους επιχειρηματίες, τα κυβερνητικά στελέχη διαφήμιζαν την προνομιακή τους σύνδεση με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου παρακολούθησαν μαζί του ποδοσφαιρικό αγώνα στη σουίτα του στην Τούμπα. Οι δύο υπουργοί φωτογραφήθηκαν όλο χαρά με τον Σαββίδη.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αν και δηλώνει οπαδός του Παναθηναϊκού, ταυτίστηκε δημόσια δύο φορές με τον ΠΑΟΚ: «Τα βλέπουν όλα πέτσινα (η ΝΔ). Πέτσινα τα αντίμετρα, πέτσινο το Κύπελλο του ΠΑΟΚ, πέτσινο το Κέντρο Υγείας» είχε πει στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης στις 10-5-2017. «Είναι η πρώτη φορά που το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο. Το μόνο που μένει είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα» είχε δηλώσει στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο Ιβαν Σαββίδης ανταπέδωσε την υποστήριξη κάνοντας δηλώσεις υπέρ του πρωθυπουργού και εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τώρα που ο Σαββίδης είναι ο υπαίτιος για τα γεγονότα της Κυριακής, η κυβέρνηση λέει ότι φταίνε όλοι για να μην πει ότι φταίει ο Σαββίδης και χρειαστεί να απολογηθεί για τις σχέσεις μαζί του.
Το κόλπο δεν είναι καινούργιο. Έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν. Για τη δεύτερη οικονομική κρίση, που έφεραν στην Ελλάδα την ώρα που ξεπερνιόταν η πρώτη, δεν φταίνε αυτοί, αλλά ο διεθνής καπιταλισμός, ο νεοφιλελευθερισμός και οι κακοί δανειστές.
Το συγκεκριμένο επιδιώκεται να χαθεί μέσα από την επίκληση του γενικού. Αν το γενικό είναι γεμάτο προβλήματα, τότε αυτοί που τα έκαναν μαντάρα στο συγκεκριμένο ελπίζουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.
Στέλνοντας την μπάλα στην εξέδρα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί
Το μόνο θετικό από αυτή την ιστορία είναι ότι, έτσι στριμωγμένη όπως βρίσκεται η Ευρώπη, είναι υποχρεωμένη να πάρει πρωτοβουλίες
Η ηθική νομιμοποίηση δεν είναι πολιτικό πρόγραμμα
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Στο επίκεντρο η διεθνής πολιτική σκηνή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.