ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης #5

5

5
  • Shares

Κείµενα: ΛΕΝΑ ΧΟΥΡΜΟΥΖΗ, ∆ΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΕΓΟΣ
Φωτογραφίες: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΣΟΥΡΗ, ΜΑΡΩ ΖΗΝΑ

 

ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Νίκος Λυµπερόπουλος • T.G.I. FRIDAY’S
«Ποικιλία σε γεύσεις, ποικιλία σε ποτά, ποικιλία στη διασκέδαση. Αυτό είναι το Κολωνάκι µου. Και µέσα σε αυτό, το Friday’s είναι ένα εστιατόριο στο οποίο έχουν θέση όλες οι κοινωνικές τάξεις: από επιχειρηµατίες και ανώτατα διοικητικά στελέχη µέχρι φοιτητές. Το Friday’s µετράει 6 χρόνια παρουσίας στο Koλωνάκι, σερβίροντας appetizing πιάτα και απολαυστικά cocktails και αποτελώντας ιδανικό προορισµό για όλες τις ώρες της ηµέρας. Ως µάνατζερ του µπαρ θα πρότεινα από τα signature cocktails µας, τη Friday’s Margarita. Απολαύστε τη µετά από µια κουραστική ηµέρα στο γραφείο! Νεοφύτου Βάµβα 2, 210 7227.721


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Ηλίας Βλαχάκης • Mahjong
«Το Κολωνάκι είναι µια συνοικία αµιγώς κατοικίας που αργότερα εξελίχθηκε από κέντρο διασκέδασης και εστίασης µέχρι κέντρο διερχοµένων. Με άλλα λόγια η µικρή καρδιά της πόλης. Τι σηµαίνει Mahjong; Πρόκειται για ένα αρχαίο κινέζικο παιχνίδι – η µαµά της τράπουλας. Πάνω σ' αυτό το παιχνίδι έχουν βασιστεί τα χρώµατα της διακόσµησής µας. Εµείς είµαστε µια κλασική µπουτίκ, καταρχήν ανδρικού ρούχου, και δευτερευόντως γυναικείου. Κυρίως όµως είναι µια µπουτίκ που δεν εξαρτάται από τις εταιρείες αλλά από την επιλογή των ρούχων από διάφορες εταιρείες µε συγκεκριµένη λογική ποιότητας». 
(Στη φωτό οι εργαζόµενοι στο Μajhong Στάθης Μανδηλάρης και Βάσω Αράπογλου)


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Antonio Tutera • Il Postino
«Στα στενάκια του Κολωνακίου παίζεται όλο το παιχνίδι – ιδιαίτερα τις αργίες ή τις Κυριακές µε τις βόλτες γύρω από τον Λυκαβηττό και τη ∆εξαµενή. Μέσα σε ένα στενό είµαστε κι εµείς: ο ταχυδρόµος του Κολωνακίου. Ο οικείος άνθρωπος που φέρνει τις καλές ειδήσεις. Το φαγητό µου είναι συνδυαστικό. Έχει µνήµες και αρώµατα από την Ιταλία που άφησα πριν από 20 χρόνια και εµπειρίες από τη ζωή στην Ελλάδα. Και κυρίως απόλαυση. Όπως λέµε στην Ιταλία “το τραπέζι και το κρεβάτι είναι απόλαυση”».


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Πάνος Χατζηθεοδώρου • Gelée Royale
«Μένω στο Κολωνάκι, µου αρέσει που εδώ µπορείς να κάνεις ό,τι επιθυµείς. Θα χαρακτήριζα το µαγαζί “Champagne Bar” λόγω των πολλών απογευµατινών ραντεβού που δίνουν εδώ οι παρέες µε το τέλος της δουλειάς. Υπάρχει µεγάλη ποικιλία στα cocktails κι όλα σερβίρονται µε έναν πολύ προσεγµένο τρόπο, καφές σε ασηµένια πιατέλα µε τρουφάκι και τα ποτά µε συνοδευτικά σολοµό η µικρές σαλάτες. Η κρίση µάς έχει επηρεάσει λιγότερο σε σχέση µε άλλα καταστήµατα, γιατί σερβίρουµε κυρίως ποτά και όχι φαγητά».


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Κοµµωτήριο • Georgios Doudessis
«To Κολωνάκι δεν έχει τη γοητεία που είχε κάποτε. Ελπίζω, όµως, ότι η κρίση θα τα αλλάξει όλα αυτά, ελπίζω στο θετικό. Μακάρι να γίνει το Κολωνάκι ένα Βατικανό µε την έννοια της ποιότητας, µια σύγχρονη συνοικία µε περισσότερα στοιχεία εµπορικού κέντρου. Σε αυτό το κλίµα εµείς στοχεύουµε στην ποιότητα, στη διαφορετικότητα και στην εξέλιξη. Σε υπηρεσίες πιο µπροστά από την εποχή τους. Προσπαθούµε ακόµα περισσότερο να είµαστε πιο καλοί απέναντι στον άνθρωπο. Πρέπει πρώτα να βρούµε τον κωδικό “άνθρωπος” και µετά όλα τα υπόλοιπα».


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Τάσος Πρωτόπαππας • Big Apple
«Κατεβαίνω στο Κολωνάκι εδώ και 20 χρόνια και για µένα αποτελεί σταθερή κι αναλλοίωτη αξία, αυτό που λέµε “ο πρώτος καφές της ηµέρας και η τελευταία γεύση της νύχτας”. Από το 2004 το Big Apple απλά τηρεί σε υψηλό επίπεδο την ιδιότητά του ως all-day café bar. Είµαστε ανοιχτά 22 ώρες το 24ωρο και κυριολεκτικά κλείνουµε µόνο για να µπει το συνεργείο καθαρισµού. Εν µέσω κρίσης παραµένουµε δυνατοί, νοµίζω γιατί ακριβώς δεν έχουµε αλλάξει το παραµικρό απ’ όσα κάνουµε τόσα χρόνια. Και ο κόσµος το εκτιµά…»
(Στη φωτό oι υπεύθυνοι του Βig Αpple Δέσποινα Βογιατζοπούλου και Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης)


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Κώστας Σκουληκαράκης, Αντώνης Λιώλης & Άρης Γρατσίας • Circus
«Με µπαρ σαν το δικό µας τα σύνορα του Κολωνακίου επεκτάθηκαν. Σα να µπήκαν λίγο στα Εξάρχεια. Παλιά το Κολωνάκι συνδεόταν µε τον µεγαλοαστό. Θεωρώ ότι αυτό δεν ισχύει πλέον. Εµάς µας αφορά ο ουσιαστικός κόσµος. Αυτοί που ψάχνουν µια παρέα. Να είσαι χύµα αλλά µε σεβασµό στον δίπλα. Η οικονοµική κρίση είναι καλή, διότι θα επιβιώσουν οι επαγγελµατίες του χώρου. Καθιερώσαµε το happy hour (17.00-20.00) πριν από την κρίση. Είµαστε το µεγαλύτερο ποτήρι της αγοράς».
Στη φωτό Κώστας Σκουληκαράκης και Αντώνης Λιώλης µε τον Φώτη Σεργουλόπουλο (ως Μέρλιν Μάνσον), που έπαιξε µουσική στο πάρτι για τα 4 χρόνια του Circus


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

Μαρία Μαΐλλη • Fairy Nails
«Στο Κολωνάκι υπάρχει ακόµα η αίσθηση της γειτονιάς, µπορείς να τα κάνεις όλα µε τα πόδια, να χαιρετάς γνωστούς στο δρόµο. Νοµίζω ότι το βασικό στοιχείο που κάνει το Fairy Nails να ξεχωρίζει είναι ότι λειτουργούµε χωρίς ραντεβού, χωρίς δηλαδή η οµορφιά και η χαλάρωση να χρειάζονται “προγραµµατισµό”. Μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγµή να έρθεις εδώ –κλείνουµε στις 20.00– και να φρεσκάρεις τα νύχια σου ή τα φρύδια σου τόσο εύκολα, σα να παραγγέλνεις έναν καφέ».


ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Η βιτρίνα της πόλης

∆ηµήτρης Χριστοφορίδης • Nice n Easy
«Μένω στη Φωκυλίδου και µου αρέσει η αίσθηση της γειτονιάς που έχει, παρόλο που το Κολωνάκι είναι το κέντρο της πόλης. Το προφίλ µας στηρίζεται στα αγνά, βιολογικά υλικά και στο πραγµατικό value for money. Παράδειγµα τα απογεύµατα (∆ευτ.-Πέµ.) µετά τις 17.00 σερβίρουµε φρεσκότατο σούσι µε € 6 τα 5 κοµµάτια. Πιστεύω ότι οι κερδισµένοι της κρίσης θα είναι όσοι διατηρήσουν τη σχέση ποιότητας–τιµής, η πολλή µόστρα και το show θα κοπεί και αυτό είναι καλό».
(Στη φωτό ο ∆.Χ. µε τη συνεργάτιδά του Ειρήνη Άντερσεν)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

VIRAL
21.10.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
21.10.2017 - 07:00
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
20.10.2017 - 17:57
Η Athens Voice και το 30ό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου σας πάνε σινεμά
20.10.2017
ΥΓΕΙΑ
19.10.2017 - 11:19
Η A.V. παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της μεγάλης έρευνας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας «Υγεία και Ευημερία»
SEX
19.10.2017 - 19:56
Παιδιά, οι πορνοταινίες δεν είναι ντοκιμαντέρ, μην μπερδεύεστε!
ΣΙΝΕΜΑ
19.10.2017 - 14:25
Μητέρα!, Χωρίς αγάπη, Χειρότερα δεν γίνεται, Η τελευταία πινελιά και ακόμη 5 ταινίες