- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το «Λίπος» ενώπιον του Αρείου Πάγου
Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τον Γεωργιανό φερόμενο ως αρχιμαφιόζο, Λάσα Σουσανσβίλι
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα προσέλθει ενώπιον του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου ο Γεωργιανός, Λάσα Σουσανσβίλι, γνωστός και με το ψευδώνυμο «το Λίπος», όπου θα συζητηθεί το θέμα της έκδοσής του στη Γαλλία.
Ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Ο 57χρονος, ο οποίος φέρεται να κατέχει τον τίτλο του αρχηγού της ρωσικής μαφίας, είχε περάσει ξανά από τη φυλακή, από όπου όμως αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Φαίνεται όμως ότι η δράση του δεν σταμάτησε, καθώς επέστρεψε στις κλοπές και τις διαρρήξεις, από τις οποίες η ομάδα του απέσπασε 1.000.000 ευρώ.
Οι γαλλικές αρχές αποδίδουν στο «Λίπος» τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.
Ο Γεωργιανός συνελήφθη στην Πυλαία Θεσσαλονίκης τον περασμένο Απρίλιο. Μαζί του στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν ακόμη 13 άτομα, 11 από αυτούς Γεωργιανοί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.