ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Λουκέτο σε δύο καταστήματα Καλογήρου

Μεγάλη η ανησυχία για το μέλλον των εργαζομένων στον όμιλο Λεμονή
156
Λουκέτο σε δύο καταστήματα Καλογήρου
Λουκέτο σε δύο καταστήματα Καλογήρου
156
  • Shares

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον όμιλο Λεμονή μετά το κλείσιμο τουλάχιστον δύο καταστημάτων υποδημάτων, Καλογήρου, σε δύο από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα των Αθηνών.

Η οικογένειά Λεμονή φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τη διάσωση της συγκεκριμένης υπερχρεωμένης αλυσίδας πολυτελών υποδημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Euro2day το μέλλον όλων των καταστημάτων Καλογήρου θα έχει κριθεί στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες.

Ο τζίρος όλων των επώνυμων αλυσίδων που διαχειρίζεται ο όμιλος Λεμονή για το 2015 εκτιμάται στα 55, 218 εκατ. ευρώ, ενώ το 2008 άγγιζε τα 101 εκατ. ευρώ
Αύξηση κατά 3% σημείωσαν τα μικτά κέρδη, τα οποία ανήλθαν στα 24,071 εκατ. ευρώ. Ωστόσο τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων ήταν ζημιογόνα και διαμορφώθηκαν στα 10,055 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έναν όμιλο με εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, τα οποία προσεγγίζουν τα 70 σημεία μαζί με τα shops in a shop. Σήμερα ο όμιλος εταιρειών Λεμονή, εκτός από την κατασκευή των γνωστών υποδημάτων «Καλογήρου», εισάγει σχεδόν όλα τα ισχυρά brand names της παγκόσμιας αγοράς του υποδήματος όπως Prada, Tod's, Yves Saint Laurent Rive Gauche, Dolce & Gabbana, Sergio Rossi, Casadei, Giuseppe Zanotti.

Μεγάλη είναι η ανησυχία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζόμενων στον όμιλο Λεμονή. Στη σχετική του ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ο ιστορικής σημασίας Σύλλογός μας, που ιδρύθηκε το 1893 και απέκτησε για πρώτη φορά νομική προσωπικότητα το έτος 1921, μετρώντας 124 χρόνια δράσης στον κλάδο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων στις επιχειρήσεις της οικογένειας Λεμονή (Καταστήματα Καλογήρου), η οποία προχώρησε σε κλείσιμο των καταστημάτων σε Mall και Golden Hall.

Προσφάτως μάλιστα είχε προχωρήσει στην ίδρυση νέας εταιρίας Holdings, η οποία συγχωνεύθηκε με την υπάρχουσα Α.Ε, ενώ αμφίβολο είναι αν στην προκειμένη περίπτωση τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες πριν από την πραγματοποίηση της συγχώνευσης, για διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του, που θίγονται από μια τέτοια επιχειρηματική απόφαση και αλλαγή (Π.Δ. 178/2002).

Ο Σύλλογος παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και αναλαμβάνει άμεσα δράση, ώστε οι εργαζόμενοι - μέλη μας να διασφαλιστούν, ενώ καλεί την εργοδοσία να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Καλούμε τους συνάδελφούς μας εργαζόμενους στα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, να απευθύνονται άμεσα στην ειδική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr, ενημερώνοντάς μας για κάθε νέα εξέλιξη. Εννοείται ότι ανωνυμία των καταγγελλόντων θα προστατεύεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
25.09.2017 - 15:16
Σχεδόν αθόρυβα η ηγεμονία του κοινωνικού δικτύου που καθορίζει την καθημερινότητά περισσότερων από 2 δις χρηστών παγκοσμίως, μετατρέπεται σε γεωπολιτική δύναμη
VIRAL
26.09.2017 - 07:04
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
26.09.2017 - 07:04
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25.09.2017 - 10:28
Το χαριτωμένο στις αναλύσεις «τύπου Βαρουφάκη» είναι το εσκεμμένο θόλωμα περιόδων και ευθυνών