Ελλαδα

Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ - Κατηγορείται για τρομοκρατία

Ο θρυλικός ρώσος σκακιστής συνελήφθη ερήμην μαζί με άλλους 3 ακτιβιστές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο  Γκάρι Κασπάροφ δίπλα σε μια σκακιέρα με πιόνια
Ο Γκάρι Κασπάροφ κατηγορείται για τρομοκρατία από τον Πούτιν © ΕΡΑ/PETER KLAUNZER

Ο θρυλικός σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ κατηγορείται για σύσταση τρομοκρατικής εταιρείας και θεωρείται πράκτορας

Ο διάσημος γκραντ μάστερ του σκακιού, Γκάρι Κασπάροφ κατηγορείται για τρομοκρατία και η αστυνομία της Ρωσίας προχώρησε σε ερήμην σύλληψή του ως πράκτορας ξένων συμφερόντων.

Ο Γκάρι Κασπάροφ συνελήφθη ερήμην

Σύμφωνα με το δικαστήριο της πόλης Syktyvkar, που είναι η μεγαλύτερη πόλη στη βορειοδυτική περιοχή Κόμι της Ρωσίας, ο θρυλικός σκακιστής συνελήφθη ερήμην, όπως και το πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου Gennady Gudkov, τον συνιδρυτή του Φόρουμ Ελεύθερη Ρωσία Ivan Tyutrin (το φόρουμ έχει χαρακτηριστεί ως ανεπιθύμητη οργάνωση στη χώρα) και την πρώην περιβαλλοντική ακτιβίστρια Yevgenia Chirikova.

Οι τέσσερις κατηγορούνται για ίδρυση και ηγεσία τρομοκρατικής εταιρείας, τη χρηματοδότηση τρομοκρατικής δραστηριότητας και τη δημόσια δικαίωσή της, αναφέρει το δικαστήριο, όπως μετέδωσε το TASS. «Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτήσεις των ανακριτικών οργάνων για την προφυλάκιση των Κασπάροφ, Gudkov, Chirikova και Tyutrin ως μέτρο περιορισμού».

Ο Κασπάροφ απάντησε στην περίεργη δήλωση σύλληψης του δικαστηρίου με μια ειρωνική ανάρτηση στις 24 Απριλίου. «Η ερήμην σύλληψη είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο έχω συλληφθεί ποτέ», ανέφερε προσθέτοντας: «Καλή παρέα, επίσης. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας βρίσκουμε εξίσου τιμητικό το γεγονός ότι το κράτος τρόμου του Πούτιν ξοδεύει χρόνο σε αυτό που διαφορετικά θα πήγαινε σε διώξεις και δολοφονίες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ