Design & Αρχιτεκτονικη

Η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο

Ο εφιάλτης της υψοφοβίας βρίσκεται στην Κίνα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136501-312199.jpg

Ένα υψοφοβικό στοίχημα με τον εαυτό τους έχουν την ευκαιρία να βάλουν οι επισκέπτες του φυσικού πάρκου Zhangjiajie Grand Canyon, στην επαρχία Hunan της Κίνας, στο οποίο εδώ και λίγο καιρό άνοιξε για το κοινό η μεγαλύτερη (και ψηλότερη) γυάλινη γέφυρα στον κόσμο.

image

Η γέφυρα προσφέρει μοναδική θέα στο φαράγγι και προσφέρεται μόνο για περπάτημα, καθώς μπορεί να «φιλοξενήσει» μόνο πεζούς και όχι αυτοκίνητα ή άλλα οχήματα. Αντενδείκνυται, βέβαια, σε ανθρώπους με υψοφοβία ή καρδιακές παθήσεις, καθώς απέχει 300 μέτρα από το έδαφος, ενώ έχει μήκος 380 μέτρα και πλάτος 6 μέτρα.

Είναι φτιαγμένη από γυάλινα πάνελ και δοκούς απο χάλυβα, ενώ σύμφωνα με τον Ισραηλινό αρχιτέκτονα που την σχεδίασε, Haim Dotan, «είναι σχεδιασμένη για να είναι όσο πιο διάφανη γίνεται- μια λευκή γέφυρα που εξαφανίζεται μέσα στα σύννεφα. Η φύση είναι όμορφη όπως είναι, και ένας [σχεδιαστής] θέλει να την αλλοιώσει όσο λιγότερο γίνεται».

image

Το ίδιο το πάρκο , άλλωστε, είναι μια εντυπωσιακή έκταση 60 τετραγωνικών χιλιιομέτρων και εξαιρετικού φυσικού κάλλους, η οποία περιλαμβάνει βουνά, δάση, λόφους, σπηλιές, και ρέματα.

image

Σε κάθε περίπτωση, η γέφυρα προσφέρεται για εκδηλώσεις, ακόμα κι επιδείξεις μόδας, αν και οι συνθήκες δεν είναι ακριβώς οι πιο φιλόξενες: στην γέφυρα απαγορεύεται οι επισκέπτες να κρατούν οτιδήποτε εκτός από κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια τα οποία τοποθετούνται σε ειδικές θήκες, ενώ δεν επιτρέπεται να φορούν τακούνια.

image

Η γέφυρα μπορεί να δεχτεί μέχρι και 8.000 άτομα τη μέρα, ενώ για τους (πολύ) θαρραλέους, προσφέρονται και υπηρεσίες bungee jumping.

image

Όμως, οι υπεύθυνοι ασφαλείας προειδοποιούν τους φιλόδοξους επισκέπτες ότι θα πρέπει να την αποφεύγουν αν αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας και ότι σε περιπτωση κακοκαιρίας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να την εγκαταλείψουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

image

Πηγή: εδώ κι εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ