Trending Now

Ψήνεσαι για Νέα Σμύρνη;

Συχνά θα ακούσεις από φανατικούς Νεοσμυρνιώτες πως η περιοχή τους είναι η καλύτερη σε όλη την Αθήνα. Μια επίσκεψη θα σε πείσει. Εμένα με έπεισε, πάντως.

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134292-306265.jpg

Επειδή οι διακοπές μου πλησιάζουν απειλητικά, ξέρεις τώρα, ξαπλώστρες, κοκτέιλς, φαγητά, χοροί και πανηγύρια, είπα αυτή την εβδομάδα να σας παρουσιάσω ένα δικό μου αγαπημένο προορισμό, προτού σας αποχαιρετήσω. Και το όνομα αυτού: Νέα Σμύρνη. Έχω έρωτα με την περιοχή, τι να κάνω;


Νεοσμυρνιώτες και Νεοσμυρνιώτισσες, καλωσόρισα!

«Κεφτές και δε φταις». Εδώ γίνεται του κεφτέ.

image

«Κεφτές και δε φταις», το μοναδικό αμιγώς κεφτεδάδικο της Αθήνας. Μακράν το αγαπημένο μου μαγαζί για φαγητό στη Νέα Σμύρνη. Εντάξει, αν είσαι νότιος μη σκας, γιατί πριν τα Χριστούγεννα άνοιξε «Κεφτές και δε φταις» και στη Γλυφάδα (Φοίβης 11, σημείωνε). Εδώ θα δοκιμάσεις όλων των ειδών τους κεφτέδες, από τον κλασικό μαμαδίσιο κεφτέ, μέχρι πιο ιδιαίτερες προτάσεις, όπως κεφτέδες με σος mojito, με σος σύκου, με λιωμένο τσένταρ, με μπέικον και σος bbq ή με σος Jack Daniel’s. Άσ’ τα, σου λέω, οι άνθρωποι δεν παίζονται και το σημαντικότερο είναι ότι ανανεώνουν συνεχώς το μενού τους για να μη βαριέσαι.

Τι πρέπει να ξέρεις

* Προσοχή! Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας που είναι κλειστά) με 12 ευρώ το άτομο μπορείς να επιλέξεις όσα πιάτα θες από τον κατάλογο (ξανά και ξανά) και να τα απολαύσεις μαζί με δωρεάν μπίρα ή τσίπουρο. Όσο αντέχεις τρως και πίνεις με 12 ευρώ. Το ξαναγράφω για να το πιστέψω κι εγώ η ίδια.

image

Θα φάω όλο τον κατάλογο, δεν κρατιέμαι.

image

Πάντα λιτοδίαιτη. Πήρα μονάχα «Πατάτες τηγανητές με αυγά από τη Λάρισα», «Ομελέτα με παστουρμά, κεφτέδες και μανιτάρια από τη Θράκη», «Σαλάτα με φράουλες Μανωλάδας», «Το Σπετσοφάϊ του κεφτέ από το Πήλιο» με κεφτέδες και λουκάνικα, «Κεφτέδες από τους Παξούς» με λιωμένο τσένταρ, «Κεφτέδες από τη Μύκονο» με σος Mojito, «Κεφτές αμερικάνο» με πουρέ και σος Jack Daniel’s, «Παστιτσάδα από την Κέρκυρα» με χοντρά μακαρόνια και κεφτεδάκια και το διάσημο «Μπιφτέκι του Ομπάμα» με σος μουστάρδας, πίκλες και μαγιονέζα. Αυτά τα ολίγα.

image

Και τώρα μπαίνω δυναμικά στο ρεπορτάζ.

image

image

Ήρθα απλά να υποβάλω τα σέβη μου στους chefs του μαγαζιού, Άρη και Θάνο.

Ψήνεσαι για «Κεφτές και δε φταις»; Τότε βουρ... Ελευθερίου Βενιζέλου 91, Νέα Σμύρνη, 2112160000


«Sweet Corner». Πρέπει να το δοκιμάσεις.

image

Αισθάνομαι τρομερά, όταν ανακαλύπτω μικρά συνοικιακά διαμάντια σε κάθε περιοχή και το «Sweet Corner» είναι ένα από αυτά. Αυτό το ζαχαροπλαστείο που λειτουργεί στην περιοχή από το 1975, παρακαλώ, το άνοιξε ο κ. Φάνης Παντελιάδης, ο οποίος κατάγεται από την Πόλη, με παραδοσιακές συνταγές με ολόφρεσκα και αγνά υλικά, όλα χειροποίητα στο εργαστήριο που διαθέτουν στην πίσω πλευρά του μαγαζιού. Πλέον, έχει περάσει στα χέρια του γιου του Γιάννη, ο οποίος συνεχίζοντας την παράδοση μας ξενάγησε στα τρομερά πολίτικα τσουρέκια του, στα πεντανόστιμα προφιτερόλ του, στα σμυρνέικα κουλουράκια του, στα λαχταριστά παγωτά του και στα φρεσκότατα μιλφέιγ του. Όλα τα δοκιμάσαμε.

Τι πρέπει να ξέρεις 

* Για τούρτες γενεθλίων με σχέδια, χωρίς σχέδια, στολισμένες, αστόλιστες, εδώ θα έρθεις. Καλές τιμές και εκλεκτές πρώτες ύλες, που θα χαρείς να τα δώσεις στο παιδί σου.

image

Χαζό παιδί, γλυκά γεμάτο.

image

Μόνο αν αγγίξεις αυτό το τσουρέκι, θα καταλάβεις για τι νοστιμιά μιλάμε. Τόσο μαλακό, σαν πουπουλένιο μαξιλάρι.

image

Μισό λεπτό να τσεκάρω και τις τούρτες.

image

Ελπίζω να μην παρακολουθεί τη στήλη η διατροφολόγος μου, αλλά σε αυτό το προφιτερόλ κανείς δεν αντιστάθηκε.

Ψήνεσαι για «Sweet Corner»; Τότε βουρ... Βρυούλων 5, Νέα Σμύρνη, 2109354147


«Pop up». Τhe place to be.

image

Εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια το «Pop Up» ξεχωρίζει στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης. Το ξέρουν όλοι, έρχονται όλοι και –κυρίως–το αγαπούν όλοι. Οικογενειακή ατμόσφαιρα, τα καλύτερα κοκτέιλς της περιοχής, ψαγμένες μουσικές από διαφορετικό dj κάθε μέρα (εδώ θα ακούσεις από τον Κορμοράνο, μέχρι τον Blend Mishkin και τους Black Athena) και, φυσικά, από τις 09.00 το πρωί με το καφεδάκι σου και τη νόστιμη κουζίνα του, αν σου έρθει μια λιγούρα βρε αδερφέ (τρομερές βάφλες, burgers, φρέσκες σαλάτες κ.ά.). Στα SOS, συγκράτησε ότι κάθε Πέμπτη όλη μέρα πίνεις το κοκτέιλ σου με 5 ευρώ, ενώ κάθε Δευτέρα το «Pop Up» προσφέρει ένα κοκτέιλ της επιλογής του στην ίδια τιμή.

Τι πρέπει να ξέρεις

* Το Piso Bar, δηλαδή κυριολεκτικά το πίσω μπαρ που βρίσκεται στο βάθος του μαγαζιού. Εδώ το χειμώνα γίνεται η φάση κάθε Παρασκευή και Σάββατο, όπου όλη η Αθήνα μαζεύεται για τα ξακουστά parties του με quests Έλληνες και ξένους djs. Το χειμώνα, όμως, αυτά παιδιά.

image

Nα σας συστήσω τον Μάριο. Ο άνθρωπός σου. Τα καλύτερα κοκτέιλς.

image

Ιδού το θρυλικό «My Square» με βότκα βανίλια και λικέρ μαστίχας και το τρομερό «El Pirata» με ιδιαίτερο ρούμι, σπιτικό σιρόπι ginger και μαρμελάδα μύρτιλο.

image

Άχαρη και δύσκολη δουλειά...

image

Με ακραίες συνθήκες εργασίας.

Ψήνεσαι για «Pop Up Cocktail Bar»; Τότε βουρ... 25ης Μαρτίου 13, Πλατεία Νέας Σμύρνης, 2112137681


Κλείνοντας...

image

- Φεύγω. Τώρα, φεύγω... λαλαλαλα.

- Κάτσε, Τζένη, δουλεύουμε και την επόμενη εβδομάδα.

- Το λες αλήθεια;

- Βεβαίως.

- Θρίαμβος! Άλλη μια εβδομάδα ατελείωτου φαγητού, ποτού και διασκέδασης. Ε, άλλη μια εβδομάδα δουλειάς, ήθελα να πω. Δεν είναι ζωή αυτή, Θανάση μου.

Μην ξεχνάς, αν θέλεις να ορίσεις εσύ το επόμενο #jennyschallenge, στείλε μου στο jennyschallenge@athensvoice.gr και σύντομα θα το δεις στην οθόνη σου.

Κορίτσια και αγόρια, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες περιπέτειες.

Τζενάκι


Φωτογραφίες-Video: Θανάσης Καρατζάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ