Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Μοσκοβισί με Τσακαλώτο, Σταθάκη και Χουλιαράκη

Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στις Βρυξέλλες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136374-311884.jpg

Συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί θα έχει το κυβερνητικό επιτελείο το μεσημέρι της Δευτέρας στις Βρυξέλλες. Στις επαφές θα μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν σχετίζονται με την ολοκλήρωση των στόχων της πρώτης αξιολόγησης-και κατ' επέκταση της εκταμίευσης της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ- όσο και της προετοιμασίας για την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, όπου θα τεθούν τα εργασιακά.

Σημαντικά ζητήματα για το οικονομικό επιτελείο και την κυβέρνηση αποτελούν, επίσης, η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, καθώς και για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ από το 2019 και μετά, όταν η Ελλάδα θα είναι εκτός προγράμματος.

Στη συνάντηση με τον κοινοτικό επίτροπο αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, συνδυαστικά με τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Την Τρίτη συνέρχεται στις Βρυξέλλες το Euro Working Group, με αντικείμενο την προετοιμασία της συνεδρίασης του Eurogroup στις 9 Σεπτεμβρίου. Κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, θα αποφασιστεί και η ακριβής ημερομηνία της επανόδου στην Αθήνα των εκπροσώπων των θεσμών για την αξιολόγηση.

© PHOTO: EPA/YANNIS KOLESIDIS

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.