Κοσμος

Πώς θα αντιδρούσαν οι Βρετανοί στο μπουρκίνι φιάσκο; (video)

Ένα κοινωνικό πείραμα στο παραθαλάσσιο Σάουθεντ-ον-Ση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136426-311982.jpg

Όλο το καλοκαίρι το μπουρκίνι κυνηγήθηκε σε παραλίες, πισίνες, λίμνες και ποτάμια της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας και κυρίως της Γαλλίας. 

Ένα μαγιό που καλύπτει πόδια και κεφάλι και το οποίο είναι η επιλογή πολλών μουσουλμάνων γυναικών για το καλοκαιρινό μπάνιο και την ηλιοθερπαεία. Το μπουρκίνι κρίθηκε παράνομο σε 20 πόλεις της Γαλλίας μέχρι που το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απεφάνθη υπέρ της αναστολής της απαγόρευσης. Οι φωτογραφίες Γάλλων αστυνομικών να αναγκάζουν γυναίκες με μπουρκίνι να ξεντύνονται μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων λουόμενων έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Στην Βρετανία δεν υπάρχουν τέτοιες απαγορεύσεις. Μια ομάδα ηθοποιών επιχείρησε ένα κοινωνικό πείραμα σε πολυσύχναστη παραλία του Σάουθεντ-ον-Ση. Ένας αστυνομικός και μια γυναίκα με μπουρκίνι που αρνείται να συμμορφωθεί και να το βγάλει. Ο κόσμος σιγά σιγά αντιλαμβάνεται τι γίνεται και ζητά εξηγήσεις από τον αστυνομικό για τη συμπεριφορά του. Μια γυναίκα με μαντήλα γράφει την σκηνή στο κινητό και με ανακούφιση συνειδητοποιεί ότι πρόκειται απλά για ένα πείραμα. «Η καρδιά μου σταμάτησε να χτυπά. Είμαι τόσο χαρούμενη που δεν ήταν αληθινό. Θα κλάψω».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ