Κοσμος

Μέρκελ: Σας διαβεβαιώνω πως είμαστε ασφαλείς

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της Γερμανίδας Καγκελάριου για την επίθεση στο Μόναχο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134207-306105.jpg

«Όλοι μας θρηνούμε και το λέω αυτό για λογαριασμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης- ενώ η καρδιά μας είναι βαριά, γι' αυτούς που δε θα επιστρέψουν ποτέ στις οικογένειες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στα τραγικά γεγονότα της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο, που μέχρι στιγμής προκάλεσε το θάνατο 9 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 27.

Σε διάγγελμά της, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίαςσης του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Ασφαλείας στην Καγκελαρία, η Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύθηκε ότι οι υπηρεσίες ασφάλειας θα κάνουν ότι είναι δυνατό, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δημόσια ασφάλεια.

«Στις οικογένειες, στους γονείς και τα παιδιά, που όλα τα βλέπουν άδεια και χωρίς νόημα σήμερα, λέω σε όλους προσωπικά, στο όνομα των Γερμανών: μοιραζόμαστε τον πόνο σας, σας σκεφτόμαστε και υποφέρουμε μαζί σας» σημείωσε.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και με τους υπευθύνους ασφαλείας. Τους ευχαριστώ όλους εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τη συνεργασία τους. Θα ήθελα να εκφράσω τον βαθύτατο πόνο μου προς τα μέλη των οικογενειών που έχασαν νέους ανθρώπους. Πονάμε μαζί τους» επισήμανε.

«Επίσης σκεφτόμαστε τους πολλούς τραυματίες και έχουμε σκοπό να τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για όλους. Σε όλους δημιουργείται το ερώτημα αν είμαστε ασφαλείς. Σας διαβεβαιώνω πως είμαστε. Έχουμε μια πολύ καλή αστυνομία και δυνάμεις ασφαλείας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να προστατέψουν τους πολίτες. Το ίδιο και για τις σωστικές αρχές. Το ίδιο και για τις αρχές του Μονάχου» τόνισε.

«Η αλληλέγγυα κοινωνία είναι η μεγάλη μας δύναμη. Πολλοί μας έδωσαν τα συλλυπητήριά τους και τους ευχαριστούμε. Είναι καλό να ξέρουμε ότι υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και πως ο κόσμος είναι κατά της τρομοκρατίας. Θα διερευνήσουμε σε βάθος την υπόθεση για να δούμε πως προκλήθηκε» υπογράμμισε.

«Εννιά άνθρωποι που πήγαιναν να χαλαρώσουν είναι νεκροί από τις σφαίρες ενός φανατικού θύτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

© PHOTO: EPA/MICHAEL KAPPELER

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.