Κοσμος

Μάικλ Μουρ: Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό θα ακούμε για τέσσερα χρόνια

Ο γνωστός σκηνοθέτης προβλέπει τον νικητή του Νοεμβρίου ελπίζοντας να διαψευστεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134310-306313.jpg

Ο Μάικλ Μουρ πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει την Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος ντοκιμαντέρ δηλώνει απαισιόδοξος για το μέλλον και γράφει μια πρόβλεψη με τον τίτλο: «Πέντε λόγοι που θα δώσουν τη νίκη στον Τραμπ».

«Λυπάμαι που γίνομαι μάντης κακών ειδήσεων, αλλά σας είχα προειδοποιήσει από πέρυσι το καλοκαίρι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι αυτός που θα πάρει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές. Σήμερα έχω ακόμα πιο άσχημα και καταθλιπτικά νέα για σας: Ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ θα κερδίσει τον Νοέμβριο. Αυτός ο άθλιος, αδαής, επικίνδυνος, κλόουν μερικής απασχόλησης και ψυχοπαθής πλήρους απασχόλησης θα είναι ο επόμενος πρόεδρός μας. Πρόεδρος Τραμπ. Πείτε το, πρέπει να το συνηθίσουμε, γιατί θα το ακούμε και θα το λέμε για τέσσερα χρόνια», γράφει ο Αμερικανός σκηνοθέτης του Fahrenheit 9/11 και του Ακήρυχτου Πολέμου.

«Αν πιστεύετε ότι η Χίλαρι Κλίντον μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ με επιχειρήματα, με τη λογική και με την εξυπνάδα της τότε ολοφάνερα δεν έχετε καταλάβει τι συνέβη το τρέχον έτος σε 56 προκριματικές εκλογικές διαδικασίες όταν 16 Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι προσπάθησαν προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγάλουν εκτός κούρσας το ασταμάτητο τριαξονικό Τραμπ».

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης προβλέπει ότι θα είναι καθοριστική η ψήφος των μεσοδυτικών πολιτειών, η ψήφος διαμαρτυρίας «του οργισμένου λευκού», η αποχή και η αδυναμία των οικονομικά αδύναμων ισπανόφωνων και αφροαμερικανών να προσέλθουν στις κάλπες. Σύμφωνα με τον Μουρ ο Τραμπ είναι 100% σίγουρο ότι θα ακολουθήσει τη στρατηγική των Φάρατζ και Τζόνσον που έφεραν τη Βρετανία εκτός ΕΕ.

Ο Μάικλ Μουρ αναφέρεται και στο επονομαζόμενο «Πρόβλημα Χίλαρι». Λέει χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά, συμπαθώ την Χίλαρι. Αλλά εκείνη η ψήφος της για τον πόλεμο στο Ιράκ με έκανε να υποσχεθώ στον εαυτό μου ότι ‘καλύτερα να μου κοπεί το χέρι παρά να την ψηφίσω’. Και δεν έχω αθετήσει το λόγο μου. Ένα γεράκι είναι κι αυτή και θα βρει τρόπο να μας εμπλέξει σε μια στρατιωτική επιχείρηση. Ωστόσο, το δάχτυλο του ψυχοπαθή Τραμπ θα είναι συνέχεια στο Κουμπί του πολέμου».

«Μακάρι να διαψευστώ. Μακάρι να αποδειχθεί ότι έπεσα έξω. Το επιθυμώ όσο τίποτε άλλο στη ζωή μου», λέει ο Μάικλ Μουρ. (Διαβάστε εδώ το κείμενο του Μάικλ Μουρ αναλυτικά)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ