Κοσμος

Ανατροπή: Ο Μπόρις Τζόνσον αποσύρεται από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας

Οι Τόρις πάνε για μονομαχία Μέι - Γκόουβ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132289-300597.jpg

Ήταν ο διασημότερος υποστηρικτής της καμπάνιας υπέρ του Brexit και ο πρώτος που είχε ανακοινώσει πως διεκδικεί την πρωθυπουργία από τον Ντέιβιντ Κάμερον, όταν εκείνος ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Σήμερα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, κάτι που προκάλεσε έκπληξη στους κόλπους των Συντηρητικών, καθώς θεωρείτο σχεδόν βέβαιο πως θα στήριζε τον Τζόνσον. Και τώρα, λίγες μόλις ώρες μετά, ο Τζόνσον ανακοίνωσε πως αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο, ο πρώην δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτά που απαιτεί η ηγεσία ή η ενότητα.

Έτσι, μέχρι στιγμής (σ.σ. η κατάθεση υποψηφιοτήτων λήγει το απόγευμα) μοναδικοί διεκδικητές της θέσης Κάμερον είναι ο Γκόουβ και η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι.

Το όνομα του διαδόχου του Κάμερον και νέου Βρετανού πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει γνωστό στις 9 Σεπτεμβρίου, αφού ψηφίσουν τα 150.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ