Ελλαδα

Αλλαγή θέσης για 50.000 δημοσίους υπαλλήλους

Οι αλλαγές που θα επιφέρει το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136384-311895.jpg

Η θεσμοθέτηση των καινούργιων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς καθώς και η ψήφιση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας που αναμένεται από την κατάθεση του σχετικού σχεδίου νόμου από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναδάκη, αναμένεται να επιφέρει μετακινήσεις για περισσότερους από 50.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2017.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», υψηλόβαθμοι διοικητικοί παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και συνδικαλιστικά στελέχη εκτιμούν πως η απλοποίηση των διαδικασιών της κινητικότητας μετά την οριστικοποίηση των νέων οργανογραμμάτων θα αποτελέσει κίνητρο για τη συμμετοχή υπαλλήλων στην κινητικότητα.

Με βάση τα στοιχεία των αιτήσεων για μετακινήσεις, μετατάξεις και αποσπάσεις το 2015 η εκτίμηση τους είναι ότι μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον περίπου το 8% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, πάνω δηλαδή από 50.000.

Στόχος των μετακινήσεων είναι η μετάταξη στην περιφέρεια λόγω του χαμηλού κόστους ζωής ή η αλλαγή γνωστικού αντικειμένου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητική Ανασυγκρότησης αναμένεται να θεσμοθετήσει το νέο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας εντός του επόμενου μήνα με το οποίο τρεις φορές το χρόνο θα προκηρύσσονται οι κενές θέσεις και θα μπορούν να διεκδικηθούν από υπαλλήλους της ίδιας ειδικότητας που θα μοριοδοτούνται μέσω ΑΣΕΠ με βάση αντικειμενικά κριτήρια. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέγουν έως 3 κενές θέσεις.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάλυψη θέσεων, θα γίνεται υποχρεωτική μετακίνηση προσωπικού κυρίως για θέσεις άμεσης ανάγκης και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι ένα έτος, από φορείς που υπάρχουν πλεονάσματα προσωπικού της ίδιας ειδικότητας.

© ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ