Visual Browsing
Ιχθύ...292
ΤΕΥΧΟΣ 292
STARDUST

Ιχθύ...292

...ναι, θέλεις να είσαι με κάποιον. Τον χρειάζεσαι μέχρι τη στιγμή –που φαίνεται ότι έρχεται πάντα– που κοιτάζοντάς τον/την σου φαίνεται τόσο υποδεέστερος, τόσο αδιάφορος, τόσο ξένος, που αναρωτιέσαι πού βρήκε τα κλειδιά και μπήκε στο σπίτι σου. Και τότε;

...ναι, θέλεις να είσαι με κάποιον. Τον χρειάζεσαι μέχρι τη στιγμή –που φαίνεται ότι έρχεται πάντα– που κοιτάζοντάς τον/την σου φαίνεται τόσο υποδεέστερος, τόσο αδιάφορος, τόσο ξένος, που αναρωτιέσαι πού βρήκε τα κλειδιά και μπήκε στο σπίτι σου. Και τότε;

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

«Καληνύχτα, μη φοβάσαι, δεν σε ξέχασε κανείς/πάντα εσύ στο τέλος θα ’σαι ο Μεγάλος/η της σκηνής»: με τη σύνοδο Δία/Αφροδίτης στον οίκο των μυστικών, της ήττας, της συμπάθειας, της αυτοανάλυσης, των προβλημάτων, των τύψεων και των ενοχών, των ξαφνικών γυρισμάτων της τύχης και της ένωσής μας με κάτι μεγαλύτερο από εμάς, το αίμα κοχλάζει στις συντροφικές σχέσεις και δημιουργεί σημαντικές και αναπάντεχες συναντήσεις. Όσο για τον Ερμή, που βρίσκεται επίσης στους Ιχθύες, σου δίνει την ευκαιρία να διορθώσεις λάθη (εργασιακά και συντροφικά), να ολοκληρώσεις μια δουλειά που έχεις αναλάβει, να δώσεις χέρι βοήθειας όπου σου ζητιέται και να σταματήσεις το αυτομαστίγωμα για περασμένες αποτυχίες. Το καλό νέο ονομάζεται Αφροδίτη, που έρχεται στο ζώδιό σου για να σε βγάλει πάλι στο φως, για να αυξήσει τη δημοφιλία σου, για να αποκτήσεις ένα κομμάτι από τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας | 1-7.6.2020
Τα ζώδια της εβδομάδας | 1-7.6.2020

Το υπεργκλάμορους πλανητικό ζευγάρι που αποτελείται από τον Δία και την Αφροδίτη σημαίνει ότι αυτός ή αυτή που συναντάς μπορεί να σε κάνουν να ερωτευθείς με την πρώτη ματιά; Μήπως ο φίλος γίνεται εραστής και η φίλη ερωμένη; Μπορεί. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μια σχέση –ερωτική ή επαγγελματική– μπορεί να τελειώσει ξαφνικά, και μάλιστα χωρίς ν’ ανοίξει μύτη – σα να πηγαίνεις στο σούπερμάρκετ κι ενώ πάντα αγόραζες τυφλά ένα συγκεκριμένο προϊόν αυτή τη φορά απλά το ξεχνάς και προσπερνάς. Η ζωή αρχίζει να γίνεται ανοιξιάτικη –λίγες μέρες ακόμα υπομονή με τον ανάδρομο Άρη–, γι’ αυτό και μπορείς να μοιραστείς άνετα τις ιδέες και τους στόχους σου με όσους πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσουν να τους πραγματοποιήσεις – θα σε στηρίξουν. Κατά τ’ άλλα, τη μια θέλεις να κρυφτείς για να ζήσεις ιδιωτικά αυτό που δεν θέλεις οι άλλοι να ξέρουν και την άλλη θέλεις να σε ζεστάνει ολόκληρος ο κόσμος με μια θερμοφόρα αγάπης.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Είναι μία από τις φορές που ο τομέας της καριέρας (και κυρίως για όσους έχουν ωροσκόπο στους Διδύμους) φλέγεται. Αυτό σημαίνει ότι η σύνοδος Ουρανού/Αφροδίτης, αλλά και ο Δίας, και φυσικά ο κυβερνήτης σου Ερμής στους Ιχθύες, ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα με ευκαιρίες, με αναπάντεχες θετικές εξελίξεις στον επαγγελματικό στίβο αλλά και με ξαφνικές αποφάσεις ή γεγονότα που δημιουργούν καινούργια εργασιακή πραγματικότητα. Σε συγχρονισμό με τις ανάγκες και τις τάσεις της εποχής, είσαι επάνω στο κύμα που θα σε βγάλει στην ακτή που επιθυμείς. Άσε τις σχέσεις και τους έρωτες –εκτός κι αν δρόμος και στόχοι είναι κοινοί– και δείξε τη δεξιοτεχνία σου σερφάροντας στα υπέροχα ψηλά κύματα.

Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας | 25-31.5.2020
Τα ζώδια της εβδομάδας | 25-31.5.2020

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αν ανοίξεις το μυαλό σου στις άπειρες δυνατότητες που υπάρχουν, τότε κανένα από τα διαβολικά κόλπα της ζωής δεν θα σε γονατίσει. Ανοίγοντας το μυαλό σου και κάνοντας πράξη μερικές σου επιλογές, πρέπει να θυμάσαι ότι, αλλάζοντας, εσύ αναγκάζεις και τους άλλους να αλλάξουν και πολλές φορές αντιδρούν επιθετικά. Με τόσους πλανήτες στον 9ο οίκο σου ΠΡΕΠΕΙ να βρεις έναν τρόπο –βοηθούντος του διαλογισμού, ενός μακρινού ταξιδιού ή μιας βόλτας σε κάποια ερημική παραλία– για να ξεπεράσεις τα εμπόδια και τις καθημερινές υποχρεώσεις και τα άγχη ώστε να δεις τον εαυτό σου στην κορυφή του κόσμου. Όλη αυτή η κινητικότητα στους Ιχθύες δεν έχει μόνο προφανείς πρακτικές συνέπειες – μετακόμιση, σπουδές, δημόσιες σχέσεις, εκδόσεις, εισαγωγές εξαγωγές. Υπάρχει για να αφήσεις να μπει αέρας στη ζωή σου με καινούργιες ιδέες, απόψεις, αποφάσεις. Το σλόγκαν σου για αυτή τη χρονιά είναι: θα κάνω πράσινα όλα τα κόκκινα φανάρια που δεν αφήνουν να είμαι ο εαυτός μου.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Λίγο προτού ο Άρης γυρίσει σε ευθεία πορεία (στις 10/3) σού δίνεται η ευκαιρία να συμμαζέψεις χρέη, δάνεια και να κλείσεις ψυχικούς ανοιχτούς λογαριασμούς. Η συντονισμένη ευνοϊκή ενέργεια που στέλνουν οι πλανήτες από έναν οίκο που κατοικείται από σκιές και τα πρόσωπα είναι καλυμμένα με μαύρα πέπλα, που οι φωνές είναι ψίθυροι και όπου τελούνται παράξενες τελετές μύησης σε βοηθάει να τελειώνεις με το παρελθόν για να μπεις όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερος στο έπειτα. Ναι, «ό,τι μας βρήκε κι ό,τι μας λύπησε σαν το μαχαίρι κρυφά μάς χτύπησε», όμως τώρα μπορείς να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου και τους ανθρώπους «ανοίγοντας θυρίδες στα σκοτάδια». Όλα στο φως, όλα στη φόρα, τίποτα κρυφό. Λιακάδα και τύχη εκεί που μέχρι χτες ήταν νύχτα.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Υπόθεσε ότι ο κόσμος φτάνει στο τέλος του. Ότι όλες οι προφητείες που προβλέπουν καταστροφές είναι αληθινές. Τι θα έκανες τότε; Ποια επιθυμία θα πραγματοποιούσες; Ποιον θα αγκάλιαζες; Πώς θα περνούσες τις μέρες σου; Όσο σκέφτεσαι τις απαντήσεις θυμήσου πόσα χρόνια πέρασες ελέγχοντας τα πάντα στη ζωή σου, πόσα χρόνια πέρασες καταπιέζοντας τις ανάγκες σου, τις εκατοντάδες φορές που τερμάτισες μια αντιπαράθεση έχοντας εσύ τον τελευταίο λόγο, τις χιλιάδες φορές που έπεισες τον εαυτό σου ότι παρόλο που είναι υπέροχο να σε αγαπάνε είναι καλύτερα να έχεις δίκιο. Μάλιστα. Τώρα είναι η στιγμή να πεις αντίο σε όλα αυτά. Πάρε ένα λοστό, άνοιξε το μπαούλο με τα δώρα  κι ευχήσου ο σκόρος να μην έχει φάει τα πάντα.   

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ακόμα κι αν πρέπει να πιέσεις ή να απειλήσεις τον εαυτό σου για να σηκωθεί από το κρεβάτι, να θυμάσαι ότι οτιδήποτε ονομάζεις «καριέρα» θα πρέπει να παραμείνει στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων σου. Το εκνευριστικό είναι ότι ακόμα κι αν εργάζεσαι υπερεντατικά, το κάνεις χωρίς προφανή ανταλλάγματα επειδή είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις. Φρόντισε ώστε ο θυμός που νιώθεις να μη βρει διέξοδο σε ξεσπάσματα εναντίον των ανθρώπων που δουλεύεις μαζί τους ή σε κατώτερους από σένα ιεραρχικά – είναι άδικο. Μην ξεχνάς επίσης ότι το σώμα δεν είναι μια μηχανή που λειτουργεί μόνο με καφέδες και junk food. Αγνοώντας το, θα σε αγνοήσει και θα αρχίσει να θέλει ρεκτιφιέ. Αυτή είναι η γενική εικόνα. Όμως μια στο τόσο –όπως τώρα– σού δίνεται εργασιακά ένα καρότο για να συνεχίσεις. Πάλι καλά. Υ.Γ. Ό,τι κι αν συμβαίνει, η χειρότερη επιλογή είναι η απραξία.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου -  21 Νοεμβρίου)

Πολλοί Σκορπιοί φυσάνε και ξεφυσάνε: Πίεση! Πολλή πίεση! Ακόμα κι όταν είναι έξω με φίλους για έναν καφέ, ακόμα και τότε η πίεση είναι μαζί τους – ένας τόνος βάρος σε κάθε τετραγωνικό μυαλού… Εάν δεν σπάσεις και δεν φρικάρεις τώρα, θα κερδίσεις τεράστια αυτοπεποίθηση και τον τίτλο του επιτυχημένου ενήλικα. Και για να είμαστε περισσότερο πρακτικοί, αυτού του είδους η ανεξέλεγκτη πίεση που ζεις τελειώνει στις 10 Μαρτίου. Βεβαίως υπάρχουν και οι Σκορπιοί που με έντονη κινητικότητα στον 5ο τους οίκο είναι έτοιμοι να παραδοθούν στις απολαύσεις της ζωής, στον έρωτα, στο ρομάντζο, στο φλερτ, στο σεξ, στην κατάκτηση, στο ρίσκο, στη δημιουργικότητα, στη μητρότητα/πατρότητα, στα παιδιά. Κατέβα λίγο από το άλογο που τρέχει στον επαγγελματικό ιππόδρομο και μύρισε την άνοιξη γύρω σου και μέσα σου. Ξύπνα, τεντώσου, φόρεσε το σκορπίσιο βλέμμα σου και hit the road…

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Εάν σε δελεάζει η ιδέα να ερωτευθείς κάποιον/α που θα σε στείλει στο καπιτονέ δωμάτιο ενός ψυχιατρείου όπου θα μπορείς να χτυπάς το κεφάλι σου στους τέσσερις τοίχους χωρίς να το σπας, μπορείς να το κάνεις μπλέκοντας συναισθηματικά με κάποιον/α που υπό κανονικές συνθήκες –κι έχοντας σώας τας φρένας– θα θεωρούσες εντελώς αταίριαστό σου. Εάν από την άλλη διαθέτεις αυτογνωσία, ή έχεις δώσει μια περιουσία στην ψυχανάλυση, δεν θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να γίνει θύμα του Ουρανού και των περί αυτών πλανητών. Αυτοί που δεν μπορούν να αντισταθούν σε μια τέτοιου είδους σχέση δεν θα πρέπει να περιμένουν ούτε σταθερότητα ούτε μέλλον ούτε δέσμευση από τα άλιεν που θα ερωτευτούν. Υ.Γ. Ο χώρος μεταξύ του μαζοχισμού στον οποίο αφήνω τον άλλον να αλωνίζει ή τον αποκεφαλίζω χωρίς δεύτερη κουβέντα ονομάζεται Ωριμότητα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Κάτι τρέχει στον 3ο οίκο σου –που συμβολίζει την επικοινωνία και τις μεταφορές–, οπότε τι θα ’λεγες για ένα ταξίδι που θα σε ξελαμπικάρει, ή να κάνεις μια ταινία μικρού μήκους, ή να γράψεις ένα σενάριο, ή να βοηθήσεις στη μετακόμιση κάποιον κοντινό σου, ή να πάρεις επιτέλους την άδεια οδήγησης, ή να αρχίσεις μια ξένη γλώσσα, ή να πουλήσεις ό,τι έχεις για πούλημα, να κάνεις δημόσιες σχέσεις, να κλείσεις σημαντικά ραντεβού, να κοιτάξεις για καινούργιο σπίτι, να καβγαδίσεις, να πάρεις τους δρόμους, να σταματήσεις το κάπνισμα, να εξομολογείσαι στο μαγνητόφωνό σου περίεργα επεισόδια από τη ζωή σου μέχρι το πρωί – με λίγα λόγια να κάνεις οτιδήποτε για να βρει διέξοδο όλη αυτή η ενέργεια, η ανυπομονησία και η νευρικότητα που αισθάνεσαι και κάνει το μυαλό σου να τρέχει πιο γρήγορα και από σφαίρα; Μια παρατήρηση: κάνε ό,τι θες αρκεί να είσαι νηφάλιος.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Το «καλοκάγαθο» σύμπαν για το οποίο μιλάνε οι προφήτες και οι βλαμμένοι της νέας εποχής μάλλον δεν ακολουθεί κατά γράμμα τις υποδείξεις σου, ε; Οι άλλοι άνθρωποι –ακόμα και τα ποντίκια– έχουν περισσότερη εύνοια ακολουθώντας τα σχέδιά τους από σένα, που πρέπει να αφεθείς στα αναποδογυρίσματα της τύχης, να βγεις σώος από την οικονομική τρικυμία, να σώσεις τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, να μην τα σπάσεις με τους συνεργάτες σου, να αντέξεις τις απογοητεύσεις, να… (συνέχισε). Μην ιδρώνεις. Σε λίγες μέρες (10/3) που ο Άρης θα επιστρέψει σε ορθή πορεία, οι σχέσεις θα εξομαλυνθούν ενώ η σύνοδος Αφροδίτης/Ουρανού και η διέλευση του Δία στο 2ο οίκο της οικονομικής σου ασφάλειας δυναμώνει την αυτοπεποίθησή σου, τονώνει το εισόδημά σου, ή πιθανόν σου παρουσιάζονται προοπτικές για βελτίωση του οικονομικού σου στάτους – όλα αυτά λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα, με την οποία μοιράζεστε το ίδιο ζώδιο, ζει απανωτά Περλ Χάρμπορ.  

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Το μαγαζί έχει πάρτι αυτή τη βδομάδα – τουλάχιστον κάποιοι αδελφοί σου Ιχθύες αφήνουν ανοιχτά τα φώτα όλη τη νύχτα. Μπορεί να έχεις τη φήμη του πνευματικού ανθρώπου –και σωστά– αλλά μπορείς να είσαι και η ψυχή του πάρτι όταν υπάρχει καλή παρέα, καλή μουσική και ένα μπουκάλι αλκοόλ. Με τη σύνοδο Αφροδίτης/Ουρανού, με τον Δία εδώ και τον Ερμή επίσης εδώ, δεν μπορεί κανείς να προχωρήσει χωρίς να πέσει πάνω σου. Ακόμα κι αν το θέλεις, δεν μπορείς αυτή την περίοδο να περάσεις απαρατήρητος ή να μην ακουστείς. Ο κόσμος αλλάζει, η ζωή σου αλλάζει με νέες ευκαιρίες και καλόδεκτες εκπλήξεις. Χρειάζεται να βρεις καινούργια νερά για να κολυμπήσεις και νέους ανθρώπους για να μοιραστείς μαζί τους τα όνειρα και τις φαντασιώσεις σου. Μια συμβουλή: βάλε περισσότερη σκέψη στην καρδιά σου και θυμήσου ότι όταν ήσουν στα κάτω σου υπήρξαν άνθρωποι που σε βοήθησαν – κάνε το ίδιο.

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 

[email protected]

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5