Cosmic Telegram

Ιχθύ...

...φυσικά και δεν είναι γραμμένο στο dna σου να αναλαμβάνεις τους ανισόρροπους ως κοινωνικός λειτουργός για να λύσεις τα προβλήματά τους ή για να τους βοηθήσεις στην κοινωνική προσαρμογή τους.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 290
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3577-9348.jpg

...φυσικά και δεν είναι γραμμένο στο dna σου να αναλαμβάνεις τους ανισόρροπους ως κοινωνικός λειτουργός για να λύσεις τα προβλήματά τους ή για να τους βοηθήσεις στην κοινωνική προσαρμογή τους.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

O Πλούτωνας στο ζενίθ και ο Κρόνος στον Ζυγό  δημιουργούν άγχος, δυσκολίες, δυσκολοχώνευτες αλλαγές, αναγκαστικές προσαρμογές, ψυχοβγαλτικές αποφάσεις. Οι παντρεμένοι βρίσκονται από κάτω αφού οι σύντροφοί τους αναλαμβάνουν τον έλεγχο, ενώ οι ελεύθεροι αγωνίζονται να ξεπεράσουν την αντίστασή τους στις δεσμεύσεις κάθε είδους. Όλα εξαρτώνται από το πόσο συνειδητοποιημένος είσαι με τα θέλω σου, τις επιθυμίες σου, τους στόχους σου ή με αυτούς που δεν σε ενδιαφέρουν. Μερικοί Κριοί έχουν προσφέρει τόσα πολλά στις κοινωνίες και τις επιχειρήσεις που εργάζονται, που κανονικά οι διευθυντές τους θα ’πρεπε να τους περιφέρουν στους ώμους τους, ενώ στις άκρες των δρόμων οι πολίτες παραταγμένοι θα τους ζητωκραύγαζαν. Με τα άλλα μέλη του ζωδίου σου τα πράγματα είναι διαφορετικά – κρύβονται σε καλύβες ενώ περίπολοι χτενίζουν όλο το δάσος με δάδες για να τους βρουν. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Πέρα από το στιβαρό εξωτερικό σου περίβλημα, διαθέτεις κι έναν πύρινο πυρήνα που ενεργοποιείται μια στο τόσο σα λάβα σε ηφαίστειο. Συναισθηματικά μοιάζεις με ένα μωρό που έχει ανάγκη τους άλλους για την επιβίωσή του και είσαι τόσο προστατευτικός όσο κάθε γονιός προς ένα μικρό παιδί. Με τον Άρη στον 4ο οίκο σου ωστόσο ο φόβος ότι δεν σε αγαπάνε κινδυνεύει να αντικαταστήσει τη χαρά της οικειότητας. Κι αυτό είναι άσχημο. Από την άλλη πιθανόν οι αγαπημένοι σου άνθρωποι, ο Ένας ή η Μία, ή ακόμα και η οικογένειά σου, όχι μόνο δεν σε στηρίζουν αλλά είναι επιπλέον και πηγή άγχους, δυσφορίας και υποχρεώσεων. Έτσι η ανάγκη σου για αγάπη και προσοχή γίνεται πασιφανής. Θυμήσου όμως ότι ανάμεσα σε μια έντονη κοινωνικότητα και την επιθετικότητα υπάρχει και το γλυκό άρωμα της ελευθερίας.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Σκέψου την ευημερία, όχι τη φτώχεια. Σκέψου την εξέλιξη, όχι τη στασιμότητα. Σκέψου την αναγνώριση, όχι την αποτυχία. Το ότι οι Δίδυμοι δεν είναι συνήθως άνθρωποι της ύλης δεν σημαίνει ότι δεν έχουν επιθυμίες ή ότι δεν ενδιαφέρονται για τις απολαύσεις. Με τον Πλούτωνα μάλιστα στον Αιγόκερω, θα ανακαλύπτεις αργά και με κάποια έκπληξη ότι επικεντρώνεσαι σε πράγματα και αντικείμενα που είχες ξεχάσει ότι ήθελες. Αν είσαι σε σχέση κι επεκτείνεις τις ορέξεις και σε ανθρώπους ίσως νιώσεις και φόβο που οι επιθυμίες σου είναι ασυγκράτητες και ανεξέλεγκτες, κι αν είσαι μόνος ίσως επιπλέον τρομάξεις με την ένταση που έχει η επιθυμία σου για κάποιον/α. Από την άλλη πλευρά, τώρα που οι ευκαιρίες είναι κυρίως επαγγελματικές φρόντισε να μην καταναλώσεις όλη σου την ενέργεια κυνηγώντας αυτόν/ή που πιθανώς κοιτάει αλλού.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Είναι γεγονός ότι βρίσκεσαι (ή θα βρεθείς) στη μέση ενός παλιρροϊκού κύματος που αποτελείται από τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, τον Κρόνο στον Ζυγό, τις εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερου και σε λίγο από τον Ουρανού στον Κριό. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι βασικοί τομείς της ζωής σου αλλάζουν καταλυτικά. Σχέσεις, οικογένεια, επάγγελμα, στόχοι μπαίνουν στον επόμενο κύκλο εξέλιξης ή διαφοροποιούνται δραστικά. Οι επιπτώσεις του Κρόνου μπορεί να είναι κουραστικές (θυμήσου όταν ήταν στο ζώδιό σου μεταξύ 2003-2005) αλλά είναι και η αιτία που έγινες πιο έξυπνος, πιο ώριμος και πιο ολοκληρωμένος. Όσο για τον Πλούτωνα απέναντί σου θυμήσου ότι πολλές φορές ο Άλλος δεν σ’ απορρίπτει προσωπικά αλλά έχει προσωπικά άγχη και προβλήματα που δεν μας αφορούν κι αυτό σημαίνει ότι με τον Δία στους Ιχθύες, θα πρέπει να δείχνεις 100 φορές περισσότερη κατανόηση σ’ όσους δεν μπορείς να μεταχειριστείς.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αφού ό,τι κι αν κάνεις οι άλλοι θα σε κατηγορήσουν ως εγωιστή και υπερόπτη, εσύ προχώρα και αδιαφόρησε για το τι συμβαίνει στους άλλους – κοίταξε μόνο τον εαυτό σου. Αχ και να μπορούσες να γίνεις  ο εγωιστής και ο κακός που σε ψέγουν… Αν δεν ήταν ο 1ος και ο 7ος οίκοι σου.... αν δεν ήταν ενεργοποιημένοι ίσως μπορούσες να αποφύγεις τις ταχυδακτυλουργίες για να ισορροπήσεις τις σχέσεις σου, ίσως προσπαθούσες να αποκτήσεις λίγη ανεξαρτησία χωρίς να φοβάσαι ότι θα πρέπει να τα καταφέρεις ολομόναχος. Όμως δεν γίνεται. Υ.Γ. Κάποιοι Λέοντες αυτής της περιόδου δεν μπαίνουν στον κόπο να επιλέξουν ανάμεσα στην αυτάρκεια και στην τάση να γίνουν control-freaks – διαλέγουν ΚΑΙ την αυτάρκεια ΚΑΙ γίνονται control freaks. Όμως τέτοιοι Λέοντες είναι σπάνιοι. Πολύ σπάνιοι.

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ως συνήθως η ζωή σου υπόκειται σε τραγικές ειρωνείες. Ενώ είσαι γεμάτος από ανθρώπινη ευγένεια, διακατέχεσαι από ένα ανιδιοτελές ενδιαφέρον για τον πλησίον σου και δείχνεις ανοχή στις αδυναμίες των άλλων, ξαφνικά, με ανάδρομο τον Κρόνο στο 2ο ηλιακό σου οίκο, παίρνεις στα χέρια την αλληλλογραφία σου κι αντί για ευχαριστήριες κάρτες ανοίγεις λογαριασμούς, κι άλλους λογαριασμούς κι ειδοποιητήρια για δάνεια. Τότε είναι που ξυπνάει μέσα σου ο κομμουνιστής ουρλιάζοντας. Υ.Γ. Προς τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο: ένας υπέροχος σύντροφος ή μια επαγγελματική θετική εξέλιξη μπορούν να είναι τα δώρα του γκλάμορους ζεύγους Δία-Αφροδίτης σύμφωνα με την αστρολογική μυθολογία που κάθε τόσο γίνεται πραγματικότητα.  

 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ο Άρης στον Λέοντα όλους αυτούς τους μήνες αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για να διαπιστώσεις ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι. Η αξιοπρέπεια πολλών Ζυγών δέχεται επίθεση, σε πολλές περιπτώσεις αδικαιολόγητα,  με κατηγορίες/ισχυρισμούς για επαγγελματικά και κοινωνικά ατοπήματα. Σου την πέφτουν για την επιλογή του/της συντρόφου σου, για τον τρόπο της ζωής σου, για τη διστακτικότητά σου στην κατεύθυνση της ζωής σου, για τις συνήθειές σου, για την αδιαφορία που δείχνεις στην υγεία σου – συνέχισε… Πώς να το διαχειριστείς; Μίλα αληθινά, σκέψου ελεύθερα και γράψε στα παλιά σου τα παπούτσια όσους σε φορτώνουν με προβλήματα και άγχη που δεν αισθάνεσαι δικά σου. Έχεις να προσέξεις τη ζωή σου και μερικές φορές δεν ξέρεις καθόλου μα καθόλου πού θα σε βγάλει. Το καλό νέο είναι ότι ούτε και οι άλλοι ξέρουν.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Κάποτε, ακόμα κι αν τα αφεντικά σε δυσκόλευαν, μπορούσες να αδιαφορήσεις παντελώς, αφού επέστρεφες σ’ ένα ήρεμο σπίτι. Όμως σα να μη φτάνουν οι πονοκέφαλοι που σου προξενούν τα διάφορα ψώνια που νομίζουν ότι είναι Ναπολέοντες, γυρνώντας στο σπίτι έχεις να αντιμετωπίσεις προβλήματα στα υδραυλικά, παγωμένη ατμόσφαιρα από αυτόν που σε περιμένει ή προβλήματα με τον καυστήρα και απελπισμένους οικείους που έχουν ανάγκη τη βοήθειά σου. Με ανάδρομους τον Κρόνο και τον Άρη, η επαγγελματική ζωή και η καθημερινότητα μάλλον προσπαθούν να σου σπάσουν τον τσαμπουκά. Ευτυχώς που υπάρχει και ο 5ος οίκος που φωταγωγείται από ευνοϊκούς πλανήτες και όχι μόνο δεν τρελαίνεσαι αλλά έχεις και διάθεση να κάνεις χιούμορ και να δηλώνεις ερωτευμένος.    

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Μην αισθάνεσαι περίεργα αν θέλεις να γυρίσεις την πλάτη οριστικά σε ανθρώπους και στόχους που κυνηγούσες στην εφηβεία σου. Είναι λογικό και αναμενόμενο όταν –έχοντας καταφέρει δύο τρία πράγματα– προέχει να εξερευνήσεις καινούργια κομμάτια του εαυτού σου και των επιθυμιών σου. Πέρα από αυτό και με δεδομένο ότι Κρόνος και Άρης είναι ανάδρομοι στους 11ο και 9ο οίκους σου, έχεις βαρεθεί να κυνηγάς ουράνια τόξα. Οι απογοητεύσεις πάντως δεν σε κάνουν κυνικό και πικρόχολο. Αντίθετα σου υπενθυμίζουν ότι είσαι πιο ευτυχισμένος όταν ανακαλύπτεις έναν ολόφρεσκο σκοπό, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις αν τρέχεις πίσω από δουλειές που δεν σου λένε τίποτα, ή έχοντας δίπλα ανθρώπους που σου θυμίζουν κάθε τόσο ότι χάνεις την ώρα σου μαζί τους. Υ.Γ. Έχεις κι εσύ ανάγκη από ασφάλεια και αισθήματα και η οικογένεια –αυτή που έχεις ή αυτή που θα δημιουργήσεις– διαθέτει και τα δύο. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με τον Άρη φορτωμένο στον 8ο ηλιακό σου οίκο, θα πρέπει να σκεφτείς λιγότερο την ποσότητα των εμπειριών της ζωής σου και περισσότερο την ποιότητά τους. Ίσως ρωτήσεις γιατί τα μέλη άλλων ζωδίων του ζωδιακού μπορούν να κυκλοφορούν σαν ξετσίπωτοι πρωτόγονοι και κανείς να μην τους λέει ούτε μια λέξη κι εσύ με την παραμικρότερη ένδειξη ανθρώπινης επιθυμίας να σε κυνηγάει όλη η κοινωνία φωνάζοντάς σου κατάμουτρα «είσαι σεξουαλικό τέρας» ή «φτου σου, άπληστε». Η εικόνα μπορεί να είναι υπερβολική, αλλά γιατί άραγε περιμένουν να αντέξεις την απογοήτευση και τη ματαίωση πιο θαρραλέα από τους άλλους; Στο κάτω κάτω είσαι κι εσύ άνθρωπος. Ε;

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Σου είναι δύσκολο –εκ φύσεως– να αποκτήσεις στενές συναισθηματικές σχέσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δημιουργείς εξαιρετικές σχέσεις. Προτιμάς μια εγκεφαλική εγγύτητα που αγγίζει την ψυχική ενότητα. Παρ’ όλα αυτά η διαίσθησή σου, με τον Άρη ανάδρομο, μπορεί να είναι λανθασμένη αν σου λέει ότι εσύ και ο σύντροφός σου κοιτάτε σε αντίθετες πλευρές χωρίς κανένα κοινό σημείο επαφής. Ακόμα κι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι προσωρινό, οπότε η λύση βρίσκεται σε μία περιεκτική συζήτηση με καρδιά. Αυτό είναι όλο; Όχι… Ο Δίας με την Αφροδίτη δείχνουν ότι το μενού έχει business and pleasure. Δηλαδή νύχτες που θα μοιάζεις σαν κεραμιδόγατα τον Ιανουάριο που θα τη διακόπτουν τηλέφωνα από την τράπεζα ότι εγκρίθηκε το δάνειο, ενώ τη μέρα θα σκέφτεσαι πώς να βγάλεις περισσότερα χρήματα χρησιμοποιώντας και τις εφτά ζωές σου.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Εάν είσαι νέος με ονειροπόλα μάτια και κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο δρόμο της επιτυχίας, πρέπει να σηκώσεις τα μανίκια τώρα για να δουλέψεις δαιμονισμένα τελειοποιώντας ταυτόχρονα τα ταλέντα σου κι έχοντας ανοιχτά τα μάτια σου για να αρπάξεις την ευκαιρία όπου σου δοθεί. Αν πάλι βρίσκεσαι στην απέναντι πλευρά της αθωότητας και εργάζεσαι σε δουλειές που θεωρείς κατώτερες των δυνατοτήτων σου, σφίξε τα δόντια, αφού ο Άρης δοκιμάζει την αντοχή σου και την ικανότητά σου να αγαπάς, να ξεχνάς, να αφήνεις πίσω σου και να συγχωρείς. Υ.Γ.1. Σκέψου την πιθανότητα μιας σχέσης με κάποιον/α μεγαλύτερο/η από σένα. Αυτή η σχέση θα ικανοποιήσει την ανάγκη σου για ασφάλεια και συντροφικότητα και θα σιγάσει το φόβο της εγκατάλειψης. Υ.Γ.2. Κι επειδή αυτές τις μέρες το σύμπαν είναι γενναιόδωρο, κάποια από τα αδέλφια σου του πρώτου δεκαημέρου θα ανοίξουν τα δώρα τους.

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 

gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ