1821 Digital Gallery
Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Δεν μετράει το περιτύλιγμα

Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Δεν μετράει το περιτύλιγμα

Η Νέα Σελήνη που γίνεται στους Διδύμους, φέρνει ένα ωραίο δώρο μέσα σε ένα φτωχό κι άσχημο περιτύλιγμα

Η Νέα Σελήνη που γίνεται την Πέμπτη στις 22.44 ώρα Ελλάδας, στους Διδύμους, φέρνει ένα ωραίο δώρο μέσα σε ένα φτωχό κι άσχημο περιτύλιγμα. Το ζώδιο των Διδύμων είναι το κατεξοχήν ζώδιο που συμβολίζει τη δυαδικότητα στο ζωδιακό και τη φύση, ανθρώπινη και μη. Πρόκειται για τα πολλά ζεύγη των αντιθέτων, από τα απλούστερα, κρύο-ζεστό, μέρα-νύχτα, φως-σκοτάδι, άσπρο-μαύρο κοκ, ως τα πιο εξεζητημένα όπως είναι η αντίθεση ανάμεσα στην ανθρώπινη προσωπικότητα και Ψυχή. Ένας από τους μύθους που σχετίζονται με το ζώδιο, αυτός των Διοσκούρων, των δύο δίδυμων αδερφών Κάστορα και Πολυδεύκη, μιλά ακριβώς γι' αυτόν τον συνεχή διάλογο ανάμεσα σε προσωπικότητα και ψυχή, ή πιο απλά ανάμεσα στις προσωπικές και (συνήθως) ιδιοτελείς επιθυμίες και σκοπούς μας και στην υπερπροσωπική και ανιδιοτελή έφεση ή θέληση να θέσουμε τα ταλέντα και πόρους του εαυτού στην υπηρεσία ενός συνόλου.

Όταν ο πολυμήχανος και πρακτικός Κάστορας χάνει τη ζωή του, ο Δίας χαρίζει την αθανασία στον εμπνευσμένο, ουράνιο Πολυδεύκη και αυτός ζητά να τη μοιραστεί με τον αδερφό του, όπως και γίνεται. Ακριβώς όπως και στον μύθο, έτσι και στο ζώδιο τα δύο αδέρφια παραμένουν πάντα μαζί. Έτσι και στην ανθρώπινη ζωή τα προσωπικά ταλέντα, επιθυμίες και σκοποί της προσωπικότητας, αφού βιώσουν έναν πρόσκαιρό «θάνατο», έρχονται εκ νέου και διά μεσολάβησης της Ψυχής να αναπροσανατολιστούν σε έναν διαφορετικό και ανιδιοτελέστερο τρόπο ζωής.

Κατά τη Νέα Σελήνη, η επίδραση της οποίας διαρκεί τρεις ημέρες πριν και τρεις ημέρες μετά τη στιγμή που γίνεται με ακρίβεια, το «γήινο» κομμάτι μέσα μας πλησιάζει όσο πιο κοντά γίνεται στο «ουράνιο» κομμάτι μας και φωτίζεται και μπολιάζεται από αυτό. Έτσι δημιουργείται η ευκαιρία να απαλυνθούν τα πιο «χθόνια» κομμάτια μας αλλά και να αποκτήσουν πιο πρακτικό χαρακτήρα και ίσως να υλοποιηθούν (σε κάποιο βαθμό) οι πιο αφηρημένες και ιδεαλιστικές μας τάσεις.

Αυτή η διαδικασία εστιάζεται μέσα από το επικοινωνιακό, νοητικό, εφήμερο αλλά και πρακτικό και προσανατολισμένο στη δημιουργία συνδέσεων ζώδιο των Διδύμων, επάνω στις σχέσεις (ναι, πάλι οι σχέσεις). Η Νέα Σελήνη αυτή δίνει τη δημιουργικότητα, το χιούμορ, την παιδικότητα ως συνταγή για να γεφυρώσουμε την ανάγκη μας να έχουμε τον τύπο και το σχήμα που λέγεται «σχέση», αλλά και την ουσία του μοιράσματος του εαυτού και του βίου μας με έναν άλλο άνθρωπο, μέσα από το σεξ, τα μοιρασμένα οικονομικά, τη μεταμόρφωση αυτών που νιώθουμε από εγωκεντρικό συναίσθημα σε ενσυναίσθηση.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022

Το άχαρο περιτύλιγμα στο οποίο έρχεται η Νέα Σελήνη είναι η ροπή προς μια σοβαροφάνεια και «υπερήλικη» βαρύτητα και βραδύτητα που μπορεί τελικά να μας οδηγήσει να μην ανοίξουμε καθόλου το δωράκι μας. Σε αυτή την περίπτωση θα αναμασήσουμε ό,τι τραυματικό μας έχει συμβεί, θα κατηγορήσουμε την οικογένειά μας ή τους οικείους μας γι’ αυτό και θα πούμε πολλά και σκληρά, θα γίνουμε δύσκολοι στο συνεργάζεσθαι. Αν επιλέξουμε, αντιθέτως, να πάρουμε πολύ στα σοβαρά το να αποδομήσουμε το ίδιο το τραύμα με χιούμορ, δημιουργικότητα και παιδικότητα τότε θα έχουμε την ευκαιρία να κινηθούμε στην καθημερινότητά μας με άλλη ταχύτητα, προσαρμοστικότητα και αποτελεσματικότητα, από την έδρα της πρότερης εμπειρίας μας. Να ερωτευτούμε, να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε.

Η ενέργεια αυτής της Νέας Σελήνης θα εστιαστεί διαφορετικά σε κάθε ζώδιο:

Κριός

Σχετικα
Τα Ζώδια της Πέμπτης 27.01.2022
Τα Ζώδια της Πέμπτης 27.01.2022

Είναι επιτακτική ανάγκη να βγεις από το καβούκι σου, να μιλήσεις και να δεις ανθρώπους, ακόμη κι αν δεν σου «κάνουν» κοινωνικά ή δεν έχουν να κάνουν με τη δουλειά σου.

Ταύρος

Δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι ενοχές κάθε φορά που χαλαρώνεις ή αν τα οικονομικά σου πηγαίνουν λίγο καλύτερα, ούτε αν βρίσκεσαι σε διαδικασία αυτοβελτίωσης. Ό,τι βοηθάει τη διάθεσή σου.

Δίδυμοι

Χα! Κάνε τη μεγαλοπρεπή επιστροφή στον συναρπαστικό εαυτό σου κι άφησε κατά μέρος τις βαριές ψυχολογικές αναλύσεις και όσους σε πιέζουν. Μόνο κάνε πράξεις, όχι άλλα λόγια.

Καρκίνος

Ξανα-ανακάλυψε ό,τι σε χαλαρώνει και σε βοηθάει να εκφραστείς (ύπνος, μασάζ, διαλογισμός, τέχνη, χορός, προσευχή κ.τ.λ κ.τ.λ) και καν' το προτεραιότητα αρ. 1. Έξτρα φροντίδα στην υγεία σου.

Λέων

Αφού έχεις φίλους, αξιοποίησέ τους το κατά δύναμη για να σε βοηθήσουν να φτιάξεις μία ρουτίνα που θα γουστάρεις με τρέλα, ασχέτως αν είσαι ελεύθερος ή ζευγαρωμένος. Και κράτησέ την.

Παρθένος

Διοχέτευσε την ευρηματικότητά σου στο να σπρώξεις την καριέρα και την κοινωνική σου εικόνα αδιαφορώντας για το αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Αλάφρωσε λίγο στα προσωπικά σου...

Ζυγός

Άνοιξε το μυαλό σου και τα μάτια σου σε καινούριες καταστάσεις κι ανθρώπους, κάνε την εκδρομή σου ή το ταξιδάκι σου αν μπορείς και μην αισθάνεσαι ότι προδίδεις το παρελθόν σου επειδή αλλάζεις. 

Σκορπιός

Αισθάνομαι ότι επαναλαμβάνομαι, αλλά βασικά δοκίμασε σεξ γιατί σου κάνει καλύτερες δημόσιες σχέσεις από αυτά που βγαίνουν από το στόμα σου. Στις συνεργασίες σου τώρα, δοκίμασε προσαρμοστικότητα.

Τοξότης

Άσε τις σοβαροφάνειες και γίνε ο βλαχοδήμαρχος που κρύβεις μέσα σου και όλοι αγαπήσαμε. Γιατί αυτόν αγαπήσαμε να ξέρεις, όχι την τσέπη του. Μην πέφτεις μαζί με το εισόδημά σου.

Αιγόκερος

Αφού είσαι ο σαμουράι της καθημερινότητας και ξέρεις ότι, αν θέλεις, τα βάζεις όλα στην θέση τους με το ένα χέρι και ισορροπώντας κι ένα μπολ ρύζι πάνω από το κεφάλι σου. Άσε τις αμφιβολίες και καν' το.

Υδροχόος

Αν κάνεις σαλάτα τα «ερωτεύσου», «δημιούργησε», «διασκέδασε» επειδή έχεις χτίσει 938470128974 νοητικές άμυνες, μην τυχόν και περάσεις καλά μαζί με κάποιον άλλον, είσαι άξιος της μοίρας σου.

Ιχθύες

Μίλησε με τους δικούς σου, θα το χαρείς κι ας μην είναι για το νόημα της ζωής, αλλά για γιουβαρλάκια. Γενικά μη βάζεις φραγή στην εξέλιξή σου λόγω υπερβολικής αυστηρότητας με σένα.­­­­­

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5