EU Συνεντευξεις

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Κωνσταντίνος Αδαμάκης

Ο Κωνσταντίνος Αδαμάκης συμμετείχε στη τριτη ομάδα Ευρωπαίων πολιτών

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντίνος Αδαμάκης
© Θανάσης Καρατζάς

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Οι Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν μιλούν στην ATHENS VOICE - Κωνσταντίνος Αδαμάκης.

Η τρίτη ομάδα πολιτών που συμμετείχε στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης ασχολήθηκε με το θέμα της «Κλιματικής Αλλαγής, του Περιβάλλοντος και της Υγείας». Ο Κωνσταντίνος Αδαμάκης, δημόσιος υπάλληλος με καταγωγή από την Κρήτη, εκπροσώπησε την Ελλάδα από κοινού με τους υπόλοιπους πολίτες κάθε ηλικίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε τις προτάσεις του στη Διάσκεψη. Στην Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία της Πολωνίας  από τις 7 ως τις 9 Ιανουαρίου συζητήθηκαν θέματα όπως «Καλύτεροι όροι ζωής, προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας αναπροσανατολισμός της οικονομίας και της κατανάλωσής μας προς μια βιώσιμη κοινωνία· και φροντίδα για όλους» και ο λόγος δόθηκε στους πολίτες.

Κωνσταντίνος Αδαμάκης
© Θανάσης Καρατζάς


O κ. Αδαμάκης είναι 59 ετών και συμμετείχε στη Διάσκεψη με την ιδιότητα του πολίτη. Πήγε στην Βαρσοβία για να συμβάλλει στο πρωτοποριακό έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό να έρθει σε γόνιμη επαφή και να ανταλλάξει απόψεις με πολίτες από τα υπόλοιπα κράτη – μέλη. Όπως δήλωσε στην Athens Voice, το δυσκολότερο έργο ήταν η διεξαγωγή συζήτησης με τους υπόλοιπους πολίτες για τις τελικές αποφάσεις που θα περνούσαν από ψηφοφορία. Η συνεννόηση ήταν δύσκολη διαδικασία καθώς υπήρχαν πολλές διαφορετικές απόψεις για το ίδιο θέμα, αναλόγως με το από πού προερχόταν ο καθένας.  

Η άποψη του για συγκεκριμένα περιβαλλοντολογικά ζητήματα τροποποιήθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης και αυτό έχει να κάνει με την εναλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων. Μάλιστα, αρκετές φορές άλλαξε εκ διαμέτρου κάτι που όπως μας είπε ήταν εντυπωσιακό. Η διαδικασία αυτή καθώς και η συζήτηση των προτάσεων των πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν κάτι που θα του μείνει αξέχαστο, κυρίως λόγω της απόλυτης δημοκρατίας που υπήρξε και των κανόνων που καθ΄ όλη τη διάρκεια της Διάσκεψης ακολουθήθηκαν.

Κωνσταντίνος Αδαμάκης
© Θανάσης Καρατζάς

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης ήταν ξεχωριστή καθώς, «η γνώμη του πολίτη είναι πάντα ιδιαίτερη γιατί φτάνει εκεί που κανένας πολιτικός δεν θα μπορούσε να σκεφτεί». Ο Κωνσταντίνος Αδαμάκης μοιράζεται το δικό του μήνυμα για την Ευρώπη του Μέλλοντος: «Μπορούμε σίγουρα μέσα από την πολυπλοκότητα να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε πολύ πιο πέρα».


Εσείς τι γνωρίζετε για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης; Περιηγηθείτε στην πλατφόρμα Future EU της Athens Voice και μάθετε τα πάντα για την ανοιχτή συζήτηση και τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ