Κοσμος

Ο Αλεξέι Ναβάλντι μεταφέρθηκε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας

Μετά από μία ακόμη μυστική μεταγωγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλεξέι Ναβάλνι
Αλεξέι Ναβάλνι © EPA / YURI KOCHETKOV

Αλεξέι Ναβάλνι: Η μεταφορά του σε φυλακές υψίστης ασφαλείας που ανησύχησε τους συμμάχους του - Το χρονικό των διώξεων του

Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας μεταφέρθηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος παρακολούθησης των φυλακών, λίγες ώρες μετά τις φήμες που ήθελαν τον φυλακισμένο Ρώσο πολιτικό να έχει μεταφερθεί σε «άγνωστη τοποθεσία»

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε την Τρίτη (14/6) στη φυλακή ΙΚ-6 στο χωριό Μελέχοβο στην περιοχή του Βλαντιμίρ. Πρόκειται για φυλακή που δεν έχει την καλύτερη φήμη, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι γίνονται βασανιστήρια και υπάρχει κακοποίηση. 

Ο στενότερος σύμμαχος του Ναβάλνι, Λεονίντ Βολκόφ, είπε στο Telegram ότι ο δικηγόρος του πολιτικού πήγε να τον επισκεφτεί στη φυλακή νωρίτερα την Τρίτη και του είπαν ότι «δεν υπάρχει τέτοιος κατάδικος εδώ». Η μυστική μεταγωγή του σε άλλες φυλακές προκάλεσε ανησυχία στα άτομα που τάσσονται στο πλευρό του. 

Αλεξέι Ναβάλνι: Η σύλληψη και οι νέες κατηγορίες

Ο Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2021 όταν επέστρεφε από τη Γερμανία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυόμιση ετών για παραβίαση της αποφυλάκισης. Τον Μάρτιο του 2022 ο Αλεξέι Ναβάλνι καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση για απάτη και περιφρόνηση του δικαστηρίου, κατηγορίες που απέρριψε ως πολιτικά κίνητρα και προσπάθεια των αρχών να τον κρατήσουν πίσω από τα κάγκελα για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι στενοί συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι έχουν αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις και πολλοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Να σημειωθεί ότι η μυστικότητα της Ρωσίας σχετικά με τις μεταφορές κρατουμένων έχει επικριθεί από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Alexey Navalny's whereabouts unknown, his lawyers say

Με πληροφορίες από The Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ