Κοσμος

Ανελέητο κυνηγητό: Νέες κατηγορίες εις βάρος του Αλεξέι Ναβάλνι

Με πόσα χρόνια κινδυνεύει - Η ανάρτησή του στο Instagram

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλεξέι Ναβάλνι
Αλεξέι Ναβάλνι © EPA

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κατηγορείται για νέα ποινική υπόθεση και αντιμετωπίζει φυλάκιση 15 ετών σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.

Αντιμέτωπος με νέα ποινική υπόθεση καθώς και φυλάκιση επιπλέον 15 ετών αν κριθεί ένοχος είναι ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Ναβάλνι δήλωσε ότι κατηγορείται για δημιουργία εξτρεμιστικής οργάνωσης και υποκίνηση μίσους κατά των αρχών.

Η εν λόγω κατηγορία έρχεται να προστεθεί στην ποινή των εννέα ετών που του είχε επιβληθεί τον Μάρτιο όταν είχε κατηγορηθεί για απάτη και ασέβεια προς το δικαστήριο, πριν από την οποία εξέτιε ήδη ποινή φυλάκισης 2,5 ετών.

Η ανάρτηση του Αλεξέι Ναβάλνι στο Instagram

 

 

Ποιος είναι ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ο Αλεξέι Ανατόλιεβιτς Ναβάλνι είναι Ρώσος δικηγόρος και πολιτικός ακτιβιστής. Συμμετέχει τακτικά στη Ρωσική Πορεία από το 2009, είναι ένα από τα γνωστότερα πρόσωπα στην Ρωσία, στα εγχώρια και διεθνή μέσα, ως κριτικός της διαφθοράς και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Έχει οργανώσει διαδηλώσεις υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά της διαφθοράς, τον Πούτιν και τους συμμάχους του.

Επίσης συμμετείχε στις εκλογές για την δημαρχία της Μόσχας. Το 2012, η Wall Street Journal τον περιέγραψε ως "τον άνθρωπο που ο Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται περισσότερο". Για τους αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα τιμήθηκε με το βραβείο Ζαχάροφ τον Οκτώβριο του 2021.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ