Κοσμος

Ακροδεξιά εθνικιστική ομάδα σχεδίαζε ταραχές στο Pride του Αϊντάχο

«Έμοιαζε με μικρό στρατό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αινταχο: 31 εξτρεμιστές κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν ταραχές σε εκδήλωση ΛΟΑΤΚΙ
Συλλήψεις στις ΗΠΑ - Gay pride © ΕPA Pool

Αϊντάχο - HΠΑ: 31 εξτρεμιστές κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν ταραχές σε εκδήλωση ΛΟΑΤΚΙ.

Η αστυνομία στη πολιτεία Αϊντάχο των ΗΠΑ συνέλαβε περισσότερα από δώδεκα μέλη μιας λευκής εθνικιστικής ομάδας το Σάββατο και τους απήγγειλε κατηγορίες ότι σχεδίαζαν να οργανώσουν επεισόδια κοντά σε εκδηλώσεις για το Pride.

Ο Λι Γουάιτ, αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη Coeur D'Alene, είπε στους δημοσιογράφους ότι 31 μέλη του Patriot Front (Πατριωτικό Μέτωπο) αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμελήματος για συνωμοσία για ταραχές και ότι ενδέχεται να υπάρξουν πρόσθετες κατηγορίες αργότερα.

Το βίντεο που τραβήχτηκε στον τόπο της σύλληψης και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει περίπου 20 άνδρες να γονατίζουν δίπλα στο φορτηγό με τα χέρια τους δεμένα, φορώντας παρόμοια χακί παντελόνια, μπλε πουκάμισα, λευκές μάσκες και καπέλα του μπέιζμπολ.

 

Οι άνδρες προέρχονται από τουλάχιστον 11 πολιτείες, είπε ο Γουάιτ, συμπεριλαμβανομένων του Τέξας, του Κολοράντο και της Βιρτζίνια.

Το Patriot Front δημιουργήθηκε μετά τη συγκέντρωση λευκών εθνικιστών «Unite the Right» το 2017 στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, όταν αποσχίστηκε από μια άλλη εξτρεμιστική οργάνωση, την Vanguard America, σύμφωνα με το Southern Poverty Law Center, που παρακολουθεί ομάδες μίσους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ