- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Λετονοί προετοιμάζονται πυρετωδώς για το ενδεχόμενο ρωσικής επίθεσης
Καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε καταφύγια
Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παραδοσιακή εθνική ημέρα καθαρισμού της χώρας που ήταν το Σάββατο.
Η Λετονία, πρώην δημοκρατία της Σοβιετικής Ένωσης και σήμερα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μοιράζεται σύνορα 214 χλμ. με τη Ρωσία, γεγονός που προκαλεί φόβο στη Ρίγα ότι η χώρα μπορεί να συγκαταλέγεται στους πρώτους στόχους της Μόσχας σε περίπτωση νίκης στην Ουκρανία.
«Προτρέπουμε όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του μεγάλου καθαρισμού, αλλά και στη συνέχεια, να φροντίσετε ώστε τα υπόγειά σας να μπορούν να χρησιμεύσουν ως καταφύγια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο δήμαρχος της Ρίγα, ο Βίλνις Κίρσις.
Εν τω μεταξύ «οι δημοτικοί υπάλληλοι θα φροντίσουν τα υπόγεια που ανήκουν στην πόλη», δήλωσε σύμφωνα με ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο Γκιντς Ρέινσονς, επικεφαλής της επιτροπής πολιτικής προστασίας της λετονικής πρωτεύουσας, δήλωσε ότι «τα υπόγεια των δημοσίων κτιρίων, των σχολείων, των γηροκομείων, των νοσοκομείων και των δημαρχείων θα ελεγχθούν από τις αρχές οι οποίες θα τα προετοιμάσουν ώστε να κρυφθούν άνθρωποι σε αυτά, σε περίπτωση επίθεσης».
«Έχουμε την πρόθεση να ετοιμάζουμε περίπου εκατό καταφύγια για προστασία από τις βόμβες κάθε μήνα, έως το τέλος της χρονιάς», δήλωσε στο δίκτυο TV24.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.