Κοσμος

Γέφυρα στο Πακιστάν καταστρέφεται από τις πλημμύρες - Καρέ καρέ η κατάρρευση (βίντεο)

Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν το λιώσιμο παγετώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γέφυρα στο Πακιστάν αρχίζει να καταρρέει μετά τις πλημμύρες
Γέφυρα στο Πακιστάν αρχίζει να καταρρέει μετά τις πλημμύρες © YouTube/BBC News

Στο Πακιστάν τσιμεντένια γέφυρα καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα σε περιοχή που σαρώνεται από τις πλημμύρες. Το βίντεο με την κατάρρευση.

Στο Πακιστάν κάμερα κινητού τηλεφώνου κατέγραψε τη στιγμή που μια γέφυρα καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα. Η ιστορική γέφυρα Hassanabad βρισκόταν στην κοιλάδα Hunza Valley, στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν, και ήταν από τις πιο πολυσύχναστες της περιοχής.

Ολόκληρη η κοιλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σαρωτικές πλημμύρες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν το λιώσιμο του παγετώνα Shishper, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ορμητικοί χείμαρροι και να πλημμυρίσουν οι περιοχές σε χαμηλό υψόμετρο.

Τόσο το Πακιστάν όσο και η Ινδία πλήττονται από έντονο κύμα καύσωνα, το οποίο έχει προκαλέσει καταστροφικές πυρκαγιές. Οι υψηλές θερμοκρασίες ήρθαν νωρίτερα απ' ό,τι συνήθως, με αποτέλεσμα το λιώσιμο των πάγων.

Καρέ καρέ η κατάρρευση γέφυρας στο Πακιστάν

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, παρουσιάζεται καρέ καρέ η κατάρρευση της τσιμεντένιας γέφυρας, η οποία συνέδεε περιοχές στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν με τη γειτονική Κίνα. 

Η κατεστραμμένη γέφυρα περνούσε μέσα από την οροσειρά Καρακορούμ. Υπενθυμίζεται ότι σε Ινδία και Πακιστάν οι 48 βαθμοί Κελσίου προκάλεσαν συνεχείς διακοπές ρεύματος, στέλνοντας αρκετούς πολίτες στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες.

Bridge swept away as melting glacier causes flooding in Pakistan - BBC News

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ