Κοσμος

Αναβλήθηκε η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Θα οριστεί σύντομα νέα ημερομηνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερντογάν, Μπάιντεν μαζί με νεαρή γυναίκα και 2 σωματοφύλακες
Το τουρκικό κανάλι Halk TV, μετέδωσε ότι οριστικοποιήθηκε η συνάντηση Ερντογάν - Μπάιντεν © ΕΡΑ/ACHMAD IBRAHIM

Ερντογάν: Ανέβαλε τη συνάντηση με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Η προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν αναβλήθηκε λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος.

Την αναβολή της επίσκεψης είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι θα οριστεί σύντομα νέα ημερομηνία συνάντησης.

Ο Λευκός Οίκος δεν είχε ανακοινώσει επίσημα την επίσκεψη, αλλά ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Reuters στα τέλη Μαρτίου ότι ο Λευκός Οίκος είχε προτείνει και η Άγκυρα είχε αποδεχθεί την 9η Μαΐου ως ημερομηνία συνάντησης.

Τι είχε προηγηθεί

Το τουρκικό κανάλι Halk TV, μετέδωσε νωρίτερα ότι οριστικοποιήθηκε η συνάντηση τους. Την πληροφορία είχε μεταδώσει νωρίτερα και το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχους.

Ωστόσο νωρίτερα ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα επίσκεψη του Ερντογάν, ενώ δεν υπάρχει προσώρας και επίσημη ανακοίνωση από την τουρκική προεδρία.

Ο Κίρμπι όταν ρωτήθηκε αν η συνάντηση του Ερντογάν με τον Χανίγιε το περασμένο Σάββατο θα είναι θέμα στη συνάντηση με τον Μπάιντεν ή θα θέσει σε κίνδυνο την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα για να μιλήσουμε όσον αφορά μια συγκεκριμένη επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν. Οπότε, δεν έχω κανένα σχόλιο επ' αυτού».

Σε ερώτηση σχετικά με «αυτόν που φιλοξενεί τον ηγέτη της Χαμάς» ο Κίρμπι είπε: «Και πάλι, θα αφήσω τον πρόεδρο Ερντογάν να μιλήσει στις συναντήσεις που έχει. Ήμασταν πολύ σαφείς σχετικά με τη θέση μας για τη Χαμάς και ποιοι είναι και τι αντιπροσωπεύουν. Θα το αφήσω έτσι».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ