Κοσμος

Η Ουκρανία βύθισε άλλο ένα ρωσικό πλοίο - Οι Ρώσοι χτύπησαν στην Οδησσό

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν εργοστάσιο τουρκικών drone

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Drone κατέστρεψε ρωσικό πλοίο κοντά στο Φιδονήσι - Οι ουκρανικές Αρχές υποστηρίζουν πως η ευρύτερη περιοχή της Οδησσού χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους.

Η Ουκρανία υποστήριξε σήμερα ότι κατέστρεψε ένα ρωσικό αποβατικό πλοίο, κοντά στο Φιδονήσι, στη Μαύρη Θάλασσα, που έγινε σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης έναντι της ρωσικής εισβολής.

  Ένα μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 «έπληξε ένα αποβατικό πλοίο κλάσης 11770 Serna, όπως και δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος τύπου Tor», ανέφερε στο Facebook το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία.

«Η παραδοσιακή παρέλαση του ρωσικού στόλου της 9ης Μαΐου φέτος θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Φιδονήσι, στον βυθό της θάλασσας», ανέφερε σε ειρωνικό τόνο το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σε μήνυμά του στο Twitter.

 

 

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ουκρανικός στρατός, διακρίνεται ένα πολεμικό πλοίο κοντά σε μια αποβάθρα να έχει πληγεί από μια έκρηξη, κατόπιν να τυλίγεται στις φλόγες και ένα πυκνό σύννεφο καπνού να υψώνεται.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην περιοχή του Χαρκόβου. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, ένας πύραυλος έπεσε στην οροφή του Εθνικού Μουσείου Hryhoriy Skovoroda, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί 35χρονος φροντιστής. 

Επίσης, σφοδρός βομβαρδισμός σημειώθηκε  στην περιοχή του Ντονέτσκ με απολογισμό έναν νεκρό και 3 τραυματίες, ενώ αναφορές κάνουν λόγο και για εκρήξεις και πυραυλικά πλήγματα στην Οδησσό. 

Πύραυλοι έπληξαν την πόλη- λιμάνι της Οδησσού όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου της περιφερειακής διοίκησης Σέρχιι Μπράτσουκ, σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικά δίκτυα. Ο Μπράτσουκ είπε, επίσης, ότι οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην πόλη, αφότου στόχοι στην περιοχή περιμετρικά της Οδησσού επλήγησαν από τέσσερις πυραύλους νωρίτερα σήμερα. Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα πλήγματα. Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αμέσως τις αναφορές αυτές.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ