Κοσμος

Σαγκάη: Έβαλαν ζωντανό ηλικιωμένο με κορωνοϊό σε νεκροφόρα (βίντεο)

Νόμιζαν ότι ήταν νεκρός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέσα σε σάκο στη νεκροφόρα ο ζωντανός ηλικιωμένος με κορωνοϊό στη Σαγκάη
Μέσα σε σάκο στη νεκροφόρα ο ζωντανός ηλικιωμένος με κορωνοϊό στη Σαγκάη © YouTube/The Telegraph

Στη Σαγκάη πέρασαν ηλικιωμένο για νεκρό και τον έβαλαν σε νεκροφόρα μέσα σε σάκο. Τα βίντεο που προκάλεσαν νέο σάλο για το lockdown.

Στη Σαγκάη ένα ακόμη βίντεο από το σκληρό lockdown για τον κορωνοϊό έχει προκαλέσει σάλο. Αυτήν τη φορά υγειονομικοί πέρασαν λανθασμένα για νεκρό έναν ηλικιωμένο με κορωνοϊό, τον οποίο τοποθέτησαν σε σάκο και τον έβαλαν μέσα σε νεκροφόρα, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο νεκροτομείο.

Την ώρα που τοποθετούν τον σάκο με τον ηλικιωμένο στο αυτοκίνητο, διαπιστώνουν ότι είναι ζωντανός.

Το βίντεο από τη Σαγκάη αναρτήθηκε την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα και συνεχίζει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο ηλικιωμένος είναι ένοικος σε γηροκομείο.

«Το γηροκομείο είναι τόσο χάλια. Έστειλαν έναν ζωντανό άνθρωπο σε μια νεκροφόρα και είπαν ότι ήταν νεκρός. Το προσωπικό έλεγε ότι ακόμα κινείται... Είναι ανεύθυνο, πραγματικά ανεύθυνο» ακούγεται να λέει ο άνδρας που καταγράφει σε βίντεο το απίστευτο συμβάν.

Τι απαντούν οι αρχές στη Σαγκάη για τον ηλικιωμένο με κορωνοϊό που έστειλαν ζωντανό στο νεκροτομείο

Στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων, η τοπική κυβέρνηση πήρε θέση για το συμβάν. Ειδικότερα, γνωστοποίησε ότι ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται με κορωνοϊό σε σταθερή κατάσταση.

Παράλληλα, τρεις αξιωματούχοι απομακρύνθηκαν από το γραφείο πολιτικών υποθέσεων και το γραφείο κοινωνικής ανάπτυξης της περιφέρειας, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον πρόεδρο του οίκου ευγηρίας. Επιπλέον, ελήφθη η απόφαση να ανακληθεί η άδεια του γιατρού που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Shanghai care home resident wrongly sent to morgue

Νέο βίντεο από το σκληρό lockdown στη Σαγκάη - Αστυνομικοί σπάνε την πόρτα για να βάλουν σε καραντίνα ενοίκους

Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο βίντεο από τη Σαγκάη παρουσιάζεται η στιγμή που αστυνομικοί διαλύουν την πόρτα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, προκειμένου να βάλουν με τη βία σε καραντίνα δύο γυναίκες.

Ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό μέσα από το βίντεο, δεν έχει βγει ακόμα το τελικό αποτέλεσμα στα τεστ covid, με τους αστυνομικούς όμως να επιμένουν ότι οι δύο γυναίκες είναι θετικές στον κορωνοϊό.

Στη Σαγκάη οι κινεζικές αρχές επιμένουν να εφαρμόζουν τη λεγόμενη «στρατηγική μηδενικών κρουσμάτων», προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις. Ένα κρούσμα κορωνοϊού αρκεί για να μπει ολόκληρη πολυκατοικία σε καραντίνα και να χωριστούν οικογένειες. Οι άνθρωποι που ζουν στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας βρίσκονται στα όριά τους. Σε πρόσφατο βίντεο εμφανίζονται κάτοικοι στη Σαγκάη να χτυπούν κατσαρόλες στα μπαλκόνια, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν αντέχουν άλλο.

Shanghai: Police try to quarantine two women and put another in a body bag whilst she's still alive

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ