Κοσμος

Σαγκάη: Κάτοικοι χτυπούν κατσαρόλες στα μπαλκόνια - Οι πράσινοι φράχτες της καραντίνας

Σε απόγνωση εκατομμύρια άνθρωποι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατσαρόλες στα μπαλκόνια χτυπούν οι κάτοικοι στη Σαγκάη - Οι πράσινοι φράχτες για την καραντίνα (ένθετη)
Κατσαρόλες στα μπαλκόνια χτυπούν οι κάτοικοι στη Σαγκάη - Οι πράσινοι φράχτες για την καραντίνα (ένθετη) © YouTube/Guardian | Twitter

Στη Σαγκάη το lockdown προκαλεί απόγνωση στους κατοίκους, που χτυπούν κατσαρόλες και τηγάνια στα παράθυρα. Οι πράσινοι φράχτες για την καραντίνα έξω από σπίτια.

Στη Σαγκάη η κατάσταση παραμένει δραματική, καθώς συνεχίζεται το lockdown για τον κορωνοϊό. Τα σκληρά περιοριστικά μέτρα για την πανδημία covid έχουν φέρει στα όριά τους τους πολίτες, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους.

Βίντεο που δημοσιεύσει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», δείχνει κατοίκους να χτυπούν τηγάνια και κατσαρόλες, δημιουργώντας εκκωφαντικό θόρυβο, καθώς θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι δεν αντέχουν άλλο το lockdown.

Στην Κίνα η κυβέρνηση της χώρας επιμένει να εφαρμόζει την πολιτική των «μηδενικών κρουσμάτων» στην οικονομική πρωτεύουσα των 25 εκατομμυρίων. Ολόκληρες συνοικίες μπαίνουν σε καραντίνα, αρκεί να υπάρχει μόνο ένα κρούσμα κορωνοϊού.

Shanghai residents bang pots and pans in Covid lockdown protest

Οι πράσινοι φράχτες στη Σαγκάη για το lockdown - Οι εικόνες που προκάλεσαν σάλο

Εν τω μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκαλέσει «τσουνάμι» αρνητικών σχολίων οι εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media και οι οποίες έδειχναν υγειονομικούς με λευκές στολές να τοποθετούν πράσινους φράχτες σε σπίτια για την καραντίνα, ώστε να μην μπορούν να βγουν οι κάτοικοι και να κυκλοφορήσουν στον δρόμο.

Στο δημοσίευμά του ο «Guardian» αναφέρει ότι πρόκειται για πράσινες περιφράξεις με συρματοπλέγματα, που φθάνουν σε ύψος τα δύο μέτρα. Τοποθετούνται στο πλαίσιο του lockdown στη Σαγκάη σε συγκροτήματα κατοικιών, τα οποία έχουν «σφραγιστεί» λόγω του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ