Κοσμος

Πούτιν: Θα απαντήσουμε γρήγορα σε όποιον παρέμβει στην Ουκρανία

«Απέτυχαν να μας στραγγαλίσουν οικονομικά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπούκα - Ουκρανία, Ρωσία, Ουκρανία, Ρωσο-Ουκρανικός Πόλεμος, Κίεβο, εισβολή, επίθεση, Ανατολική Ουκρανία, Ντονμπάς, Ντόνετσκ, Λουχάνσκ - Λου
Βλαντιμίρ Πούτιν © EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Απειλές εναντίον «οποιουδήποτε παρέμβει στην Ουκρανία και απειλήσει την ασφάλεια της Ρωσίας», εκτόξευσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στη ρωσική βουλή.

Ένα 24ωρο μετά την απόφαση των χωρών της Δύσης να στείλουν βαρύ οπλισμό στο Κίεβο, Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτόξευσε σαφείς απειλές προς την Δύση. 

Μιλώντας στο Συμβούλιο των Βουλευτών στην Αγία Πετρούπολη, τόνισε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία «θα εγγυηθεί την ασφάλεια» των ανθρώπων στο Ντονμπάς και την Κριμαία.  Ο κ. Πούτιν πρόσθεσε ότι όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στη σύγκρουση θα αντιμετωπίσουν «γρήγορα» αντίποινα. «Έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις για αυτό», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι χθες η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λαμπρέχτ ανακοίνωσε πως η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση αρμάτων μάχης Gepard, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αντιαεροπορικό εξοπλισμό. Επίσης, οι υπουργοί Αμυνας και στρατιωτικοί αξιωματούχοι από περίπου 40 χώρες και μελών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να συνεχίσουν την αποστολή εξοπλισμού στην Ουκρανία, αλλά και τη συγκρότηση μιας «ομάδας επαφής» που θα συνεδριάζει κάθε μήνα για να συντονίζει τη βοήθεια στο Κίεβο. 

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.

​Η Ρωσία στα πρώτα στάδια του πολέμου, αγόραζε επίσης χρυσό στην τιμή των 5.000 ρουβλίων το γραμμάριο. Τις τελευταίες εβδομάδες, η τιμή που προσέφερε η ρωσική κεντρική τράπεζα μειώθηκε πρώτα στις 4.732 και μετά στις 4.700. Καθώς το ρούβλι ανέκτησε το χαμένο έδαφος, η κεντρική τράπεζα της Μόσχας μπορούσε να αντέξει οικονομικά να μειώσει την προσφερόμενη τιμή για τον χρυσό. Το ρούβλι ενισχύθηκε επίσης μετά τη μείωση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ