Κοσμος

Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη - Μαρτυρίες: «Ήταν τρελό, άνθρωποι ούρλιαζαν»

Εικόνες πανικού στον σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη
Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη © EPA/JUSTIN LANE

Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη: Οι πρώτες μαρτυρίες μετά το αιματηρό περιστατικό. Τραυματίστηκαν πολίτες.

Εικόνες πανικού επικράτησαν στον σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, έπειτα από το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς.

«Πολλοί άνθρωποι δέχθηκαν πυρά και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία. Το περιστατικό συνέβη στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν, σύμφωνα με ειδησεογραφικά ΜΜΕ. Το CNN και άλλα Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι πυροβολήθηκαν, επικαλούμενα πηγές της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης.

Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη
Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη © EPA/JUSTIN LANE

© EPA/JUSTIN LANE
© EPA/JUSTIN LANE

Δεν είναι προς το παρόν σαφές εάν ο αριθμός των τραυματιών περιλαμβάνει και αυτούς που πυροβολήθηκαν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Reuters πως αξιωματικοί της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον αριθμό των ανθρώπων που πυροβολήθηκαν.

Σύμφωνα με ένα tweet της αστυνομίας, «δεν υπάρχουν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί αυτή τη στιγμή».

Πλάνα από βίντεο δείχνουν μεγάλο αριθμό των δυνάμεων επιβολής του νόμου να έχουν αναπτυχθεί γύρω από τον σταθμό του μετρό, συμπεριλαμβανομένων βαριά οπλισμένων αστυνομικών και δεκάδων περιπολικών καθώς και οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί.

«Στις 8:27, η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

Brooklyn subway shooting, explosion: Suspect fled wearing gas mask | LiveNOW from FOX

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας «υπήρξαν πολλά πυρά» και «13 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ένας ύποπτος τράπηκε σε φυγή φορώντας γιλέκο εργασίας, καθώς και μάσκα αερίων.

Η κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται για τις έρευνες σχετικά με το συμβάν.

Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη: Οι πρώτες μαρτυρίες - «Ήταν τρελό»

Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν τις στιγμές που βίωσαν οι πολίτες.

«Υπήρχε καπνός και αίμα. Άνθρωποι ούρλιαζαν», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, προσθέτοντας πως είδε καπνό να ξεχύνεται από τον συρμό, μόλις άνοιξαν οι πόρτες.

Ο Danny Mastrogiorgio από το Μπρούκλιν μόλις είχε αφήσει τον γιο του στο σχολείο όταν είδε πολλούς επιβάτες, μεταξύ των οποίων πολλοί τραυματίες, να ανεβαίνουν πανικόβλητοι τη σκάλα του σταθμού. Τουλάχιστον δύο είχαν ορατά τραύματα στα πόδια, είπε. «Ήταν τρελό», ανέφερε στο Associated Press και πρόσθεσε: «Κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβαινε».

Από την πλευρά του ο Allan Lee, ο οποίος διατηρεί καφέ στην περιοχή, ανέφερε πως περιπολικά και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο. «Στη συνέχεια άρχισαν να απομακρύνουν τους ανθρώπους και έκλεισαν την είσοδο του μετρό», είπε στο Associated Press.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2022, από την 1η Ιανουαρίου έως τις αρχές Απριλίου, ο αριθμός των συμβάντων με πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομία, τα οποία δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

© EPA/JUSTIN LANE
© EPA/JUSTIN LANE

© EPA/JUSTIN LANE
© EPA/JUSTIN LANE

© EPA/JUSTIN LANE
© EPA/JUSTIN LANE

© EPA/JUSTIN LANE
© EPA/JUSTIN LANE

© EPA/JUSTIN LANE
© EPA/JUSTIN LANE

Με πληροφορίες από Associated Press, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ