Κοσμος

Σουηδία: Μαθητής στο Μάλμε σκότωσε με μαχαίρι δύο γυναίκες

Φονικό σε Λύκειο της τρίτης μεγαλύτερης πόλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός έξω από το Λύκειο στο Μάλμε όπου μαθητής σκότωσε δύο γυναίκες με μαχαίρι
Αστυνομικός έξω από το Λύκειο στο Μάλμε όπου μαθητής σκότωσε δύο γυναίκες με μαχαίρι © EPA/JOHAN NILSSON

Επίθεση με μαχαίρι στη Σουηδία με δύο νεκρές γυναίκες σε Λύκειο στο Μάλμε. Ένας 18χρονος μαθητής ο δράστης των δολοφονιών.

Στη Σουηδία νεκρές είναι δύο γυναίκες μετά από επίθεση με μαχαίρι σε Λύκειο στην πόλη Μάλμε. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 18χρονο μαθητή.

Οι δύο γυναίκες, ηλικίας περίπου 50 ετών, «εργάζονταν στο σχολείο» Malmö Latin. Το συγκεκριμένο λύκειο βρίσκεται στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο δράστης των δολοφονίων στο Μάλμε κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία για να την ενημερώσει το μέρος που βρισκόταν. Όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί, παρέδωσε το όπλο του και παραδέχτηκε ότι σκότωσε τις δύο γυναίκες. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα μαχαίρι και ένα τσεκούρι.

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για δύο τραυματίες μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σχολείο στη Σουηδία την ώρα της επίθεσης με μαχαίρι. Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο, όπου και άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Δολοφονίες γυναικών στη Σουηδία - Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη στο Μάλμε

Η αστυνομία έστειλε στο σχολείο ισχυρές δυνάμεις. Εικόνες που μεταδόθηκαν από διεθνή ΜΜΕ δείχνουν βαριά οπλισμένους αστυνομικούς να ελέγχουν το εσωτερικό του κτιρίου.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα κίνητρα του δράστη. Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης ενήργησε μόνος του.

Πάνοπλοι αστυνομικοί μέσα σε Λύκειο στο Μάλμε, όπου σημειώθηκε η επίθεση με μαχαίρι
Πάνοπλοι αστυνομικοί μέσα σε Λύκειο στο Μάλμε, όπου σημειώθηκε η επίθεση με μαχαίρι © EPA/Johan Nilsson

«Μας περιμένει πολλή δουλειά προκειμένου να κατανοήσουμε τι συνέβη και τα κίνητρα πίσω από αυτήν τη φρικτή ενέργεια» σχολίασε η αστυνομικός Έσα Νίλσον στο Μάλμε της Σουηδίας για την επίθεση με μαχαίρι σε λύκειο της πόλης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ