Κοσμος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανησυχεί για την Ουκρανία

Το τηλεφώνημα στον Ουκρανό πρέσβη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρέσβη στην Ελλάδα. Το μήνυμα που έστειλε για τον πόλεμο και τη ρωσική εισβολή.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο την Κυριακή (27.02).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε για μία ακόμη φορά «συγκλονισμένος και εξέφρασε την απόλυτη αλληλεγγύη του και υποστήριξή του προς τον ουκρανικό λαό, που βιώνει την φρίκη του πολέμου και προς την εκεί ομογένειά μας που δοκιμάζεται και αυτή πολύ σκληρά και θρηνεί ήδη δυστυχώς νεκρούς».

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για πόλεμο στην Ουκρανία: Να μπει τέλος σε αυτήν την φρίκη

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε στον Ουκρανό πρέσβη την ευχή «να σταματήσει αυτός ο πόλεμος τώρα και προσεύχομαι για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων».

«Πρέπει να μπει τέλος σε αυτήν την φρίκη» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε ακόμη από τον Ουκρανό πρέσβη «να μεταφέρει την ολόθερμη συμπαράστασή του στον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο» και του επεσήμανε ότι «θέτει όλες τις δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εάν αυτό απαιτηθεί στη διάθεση της Πολιτείας για την φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ