Κοσμος

H Γαλλία μπλόκαρε πλοίο ρωσικής σημαίας στη Μάγχη

Λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Γαλλία μπλόκαρε πλοίο ρωσικής σημαίας στη Μάγχη
H Γαλλία μπλόκαρε πλοίο ρωσικής σημαίας στη Μάγχη (Φωτό Αρχείου) © EPA Pool

Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό σταμάτησε φορτηγό πλοίο υπό ρωσική σημαία στο αγγλικό κανάλι με προορισμό τη ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης.

Οι Γάλλοι αξιωματούχοι είπαν στο BBC ότι το πλοίο έπρεπε να σταματήσει σύμφωνα με τις νέες κυρώσεις της ΕΕ και τόνισαν ότι κατευθύνεται στο βόρειο λιμάνι της Boulogne-Sur-Mer.

«Ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο μήκους 127 μέτρων που ονομάζεται «Baltic Leader» που μεταφέρει αυτοκίνητα αναχαιτίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό στη Μάγχη και συνόδευσε στο λιμάνι της Boulogne-Sur-Mer στη Βόρεια Γαλλία», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Μεταφέρθηκε στο γαλλικό λιμάνι μετά από αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης επειδή υπάρχει υποψία ότι ανήκει σε εταιρεία που στοχεύει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Μόσχας. Οι γαλλικές συνοριακές δυνάμεις ερευνούν αυτήν τη στιγμή το φορτηγό πλοίο. Το πλήρωμα του "Baltic Leader" έχει συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία ζητά εξηγήσεις από τις γαλλικές αρχές σχετικά με την κατάσχεση, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

ΕΕ: Σε ισχύ το δεύτερο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την επίθεση εναντίον της Ουκρανίας

Ως γνωστόν σε ισχύ τίθεται το δεύτερο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας. Τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα αναρτήθηκαν στην εφημερίδα της ΕΕ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Η ΕΕ αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά και για επιπλέον δέσμη ατομικών και οικονομικών μέτρων που θα καλύπτει επίσης τη Λευκορωσία για συμμετοχή στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επίθεση που διεξήγαγε η Ρωσική Ομοσπονδία κατά της Ουκρανίας, αναφέρει το Συμβούλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ