Κοσμος

Γάλλος ΥΠΕΞ για Πούτιν, Ουκρανία: Άλλα περίμενε και άλλα βρήκε

«Δεν είμαι σίγουρος ότι περίμενε να έλθουν έτσι τα πράγματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζορίζεται στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΕΞ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζορίζεται στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΕΞ © EPA/Kremlin pool

Στην Ουκρανία ο Πούτιν δυσκολεύεται περισσότερο από αυτό που περίμενε, δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν Ιβ Λεντριάν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρήκε στην Ουκρανία μια κατάσταση που δεν την περίμενε. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν περίμενε να έλθουν έτσι τα πράγματα. Έχασε τη μάχη της επικοινωνίας, βρήκε ενωμένη την Ευρώπη και αντιμετωπίζει ισχυρή αντίσταση στην Ουκρανία» δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

Ο Ζαν Ιβ Λεντριάν ξεκαθάρισε ότι από δω και στο εξής ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει να κάνει και με την οικονομική ασφυξία, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι η Γαλλία ενδέχεται να δημεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχείων Ρώσων ολιγαρχών στην επικράτειά της.

Η Γαλλία δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία

Ο Γάλλος υπουργός, αφού απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο αποστολής Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία, ανέφερε ότι η γαλλική πρεσβεία θα φύγει από το Κίεβο, αλλά θα παραμείνει στην Ουκρανία.

Σε ό,τι αφορά τους εκατοντάδες Γάλλους πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στην Ουκρανία σημείωσε ότι οι ρωσικές αρχές δεν φαίνονται να έχουν την πρόθεση να εμποδίσουν την έξοδο προς τον νότο.

Στο ερώτημα δημοσιογράφου αν είναι υπό συζήτηση η αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία απέφυγε να απαντήσει ευθέως, λέγοντας ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός.

Τέλος, ανέφερε ότι τις επόμενες ώρες θα πάψουν να εκπέμπουν στη Γαλλία μέσα ενημέρωσης ρωσικών συμφερόντων, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ευρωπαϊκή απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη τοποθέτησή του ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν Ιβ Λεντριάν δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Πούτιν να είναι έτοιμος για ολοκληρωτικό πόλεμο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ