- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
DW: Γερμανοί μαθαίνουν για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα - Ο στόχος του προγράμματος
Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνοντας για το μέλλον από το παρελθόν» γράφει η tageszeitung, σημειώνοντας ότι Γερμανοί μαθητές μαθαίνουν για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα.
DW: Γερμανοί μαθητές μαθαίνουν για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα
«Φέτος συμμετέχουν στο πρόγραμμα τριάντα περίπου μαθητές της Γ' Γυμνασίου και της Α' Λυκείου του Georg-von-Giesche-Schule του Βερολίνου, […] στα πλαίσια του οποίου θα ασχοληθούν με το Ολοκαύτωμα όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και στην Ελλάδα – μία πτυχή που δεν εξετάζεται ουσιαστικά καθόλου στη σχολική τους ύλη. […] Τον περασμένο Ιανουάριο τα παιδιά συμμετείχαν και σε μία ανταλλαγή μαθητών με μία ελληνογερμανική τάξη από την Αθήνα. Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα επισκέφτηκαν μαζί τα λίγα μουσεία και μνημεία που υπάρχουν στη χώρα για την περίοδο της κατοχής.
Διότι και στην Ελλάδα τα όσα έκαναν οι ναζί δεν εξετάζονται εις βάθος, ούτε στον δημόσιο λόγο, ούτε στο μάθημα. «Μου φαίνεται απίστευτο το γεγονός ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος αναφέρεται μονάχα επιδερμικά στα ελληνικά σχολεία, εμείς αφιερώνουμε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο σε αυτή τη θεματική», λέει ο 15χρονος μαθητής Πέδρο Σπέκερ.
Ο στόχος του προγράμματος
Αυτήν την εβδομάδα η τάξη από την Αθήνα βρίσκεται με τη σειρά της στο Βερολίνο, όπου και πρόκειται να επισκεφτεί σημαντικά μνημεία για την εποχή των ναζί και το Ολοκαύτωμα. Με στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μαθητών γύρω από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το Ολοκαύτωμα και τους ναζί, πολλοί αναρωτιούνται κατά πόσο θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η παρακολούθηση τέτοιου είδους προγραμμάτων. «Ο Πέδρο θεωρεί πως "αυτό δεν θα ήταν οπωσδήποτε ωφέλιμο”. Γιατί, εάν τα προγράμματα αυτά γίνονταν υποχρεωτικά, ενδέχεται οι μαθητές να μην αντιμετώπιζαν πια ‘ζεστά' τα ζητήματα αυτά. Το σίγουρο είναι πάντως πως, εάν το πρόγραμμα αυτό επαναλαμβανόταν κάποια στιγμή, ο Πέδρο και οι συμμαθητές του θα το παρακολουθούσαν πάση θυσία».
Πηγή: DW
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αμφισβητούν τον ρόλο και τις κινήσεις του
Αφαιρέθηκε τμήμα του οργάνου
Αλλά το μυστήριο δεν τελείωσε
Από καταφύγιο διασημοτήτων σε σκηνικό για το TikTok
Οι έξι Ρεπουμπλικανοί που αμφισβητούν την απόφαση
Εκμεταλλεύτηκε την τηλεργασία, επικαλούνταν την άρρωστη μητέρα του, έπαιρνε αναρρωτικές άδειες
Τι υποστηρίζει η πλευρά της
Παραδέχεται παλαιότερη λογοκλοπή
H κίνηση του Αμερικανού προέδρου δεν αποτέλεσε έκπληξη
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη μιλήσει προσωπικά μαζί της για την υπόθεση
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σύνδεση με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών
Στο Παρίσι από η Σουηδή ακτιβίστρια - Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί σχολείων
Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου της
Άλμα τιμών λόγω των διαταραχών στη Μέση Ανατολή και των χαμηλών αποθεμάτων στη Γερμανία
Το μονοπάτι όπου βρέθηκαν τραυματισμένα τα θύματα πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή
Τα πετρελαϊκά αποθέματα εξαντλούνται και τα δημόσια χρέη πιέζουν τις κυβερνήσεις
Διαμαρτυρία με μπετόνια στα χέρια και σφοδρές αντιδράσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στην αμυντική πολιτική της Ελλάδας
Πέντε άτυπες ψηφοφορίες δεν έχουν οδηγήσει σε συναίνεση για τον διάδοχο του Αντόνιο Γκουτέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.