Κοσμος

Ζελένσκι: Απόψε κρίνεται η μοίρα της Ουκρανίας

«Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί βομβαρδίζονται τα νηπιαγωγεία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τελική μάχη στο Κίεβο - Ζελένσκι: «Απόψε κρίνεται η μοίρα της Ουκρανίας
Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι © ΕPA Pool

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, αργά το βράδυ της Παρασκευής, έκανε μια νέα δραματική παρέμβαση.

«Αυτή η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη. Πολλές πόλεις του κράτους μας δέχονται επίθεση: Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο, τα αγόρια και τα κορίτσια μας στο Ντονμπάς, οι πόλεις του νότου, ιδιαίτερη προσοχή στο Κίεβο», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να χάσουμε την πρωτεύουσα». 

«Αυτή η νύχτα θα είναι δύσκολη, ο εχθρός θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να σπάσει την αντίσταση μας. Απόψε θα ξεκινήσει μία επίθεση. Αυτή τη νύχτα πρέπει να επιμείνουμε. Η μοίρα της Ουκρανίας κρίνεται αυτή τη στιγμή».

«Κάθε πολίτης θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικός, παρακαλώ βοηθήστε ο ένας τον άλλον, ειδικά τους ηλικιωμένους, όσους αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Σε περίπτωση κινδύνου, πηγαίνετε σε καταφύγιο. Όποιος έχει ήδη ενταχθεί στην άμυνα της χώρας ή μπορεί να βοηθήσει την άμυνα - σταματήστε τον εχθρό όπου μπορείτε. Κάψε τα εχθρικά οχήματα με ό,τι μπορείς. Αν ακόμη και τα νηπιαγωγεία είναι αποδεκτός στόχος για τους εισβολείς, δεν πρέπει να τους αφήσεις καμία ευκαιρία. Όλες οι σκέψεις, όλες οι προσευχές των Ουκρανών - με τον στρατό μας. Τους πιστεύουμε, να τους προσέχουμε, να υπερασπιστούμε το κράτος μας». 

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι μίλησε με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ σήμερα, λέγοντάς τους τι περιμένει η Ουκρανία από τη Δύση και τους ευχαριστεί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ