Κοσμος

Ουκρανία: «Άντε γ@μ...ε», απαντούν Ουκρανοί στρατιώτες σε Ρώσους

Τα τελευταία τους λόγια πριν πέσουν νεκροί - Το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το φυλάκιο στην Ουκρανία όπου Ουκρανοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί
Το φυλάκιο στην Ουκρανία όπου Ουκρανοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί @ YouTube/Українська правда

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανοί στρατιώτες σε φυλάκιο απαντούν «Άντε γ@μ...ε» σε Ρώσους που τους ζητούν να παραδοθούν πριν πέσουν νεκροί από τα πυρά.

Στην Ουκρανία ο πόλεμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η Ρωσία δεν σταματά να σφυροκοπά θέσεις του ουκρανικού στρατού με το Κίεβο να βρίσκεται σε πολιορκία.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και ανέβηκε στο Twitter δείχνει την επίθεση σε φυλάκιο στο Φιδονήσι απέναντι από τη Μαριούπολη στην Ουκρανία.

Οι επιβαίνοντες στο ρωσικό πολεμικό πλοίο ακούγονται να λένε στους Ουκρανούς: «Είμαστε από ρωσικό πολεμικό πλοίο. Καταθέσετε τα όπλα και παραδοθείτε για να αποφύγετε το μακελειό και τις αδικαιολόγητες απώλειες. Διαφορετικά θα βομβαρδιστείτε».

Η απάντηση που δίνουν οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι: «Άντε γ@μ...ε». Το ρωσικό πολεμικό πλοίο ανοίγει πυρ και οι στρατιώτες χάνουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ οι νεκροί σε αυτήν την επίθεση έφθασαν τους 13.

Η Μαριούπολη στην Ουκρανία θεωρείται πόλη - κλειδί και η Ρωσία επιχειρεί να την θέσει υπό τον έλεγχό της. Σε αυτήν την πόλη των 500.000 κατοίκων υπάρχουν περίπου 120.000 πολίτες ελληνικής καταγωγής.

Ukrainian soldiers on Snake Island telling Russian Navy to go f*ck themselves *AUDIO ONLY

Πού βρίσκεται το Φιδονήσι, όπου σκοτώθηκαν οι Ουκρανοί στρατιώτες

Το «Φιδονήσι» είναι ένα ακατοίκητο νησί κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρουμανία. Στο έδαφός του υπάρχει φυλάκιο του ουκρανικό στρατού. Σύμφωνα με τη wikipedia, το Φιδονήσι:

  • Είναι γνωστό και ως «Λευκή».
  • Είναι νησί στη Μαύρη Θάλασσα.
  • Ανήκει στην Ουκρανία και πλέον βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή.
  • Απέχει 35 χιλιόμετρα από την ακτή και βρίσκεται ανατολικά από τις εκβολές του ποταμού Δούναβη.

Το Φιδονήσι ανήκει στην Ουκρανία και βρίσκεται δυτικά της Κριμαίας
Το Φιδονήσι ανήκει στην Ουκρανία και βρίσκεται δυτικά της Κριμαίας © BBC | wikipedia

  • Έχει μήκος 690 μέτρα.
  • Το ψηλότερο σημείο του είναι 41 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
  • Η πλησιέστερη πόλη είναι σε ακτή της Ρουμανίας ο Σουλινάς (45 χλμ. απόσταση).
  • Η πλησιέστερη πόλη της Ουκρανίας είναι η Βύλκοβε (στα 50 χλμ.).
  • Το 2009 Ρουμανία και Ουκρανία πήγαν στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη για να λύσουν τις διαφορές τους, καθώς το συγκεκριμένο νησί επηρέαζε την υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες ζώνες.

Νεκροί όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Φιδονήσι, ανακοίνωσε ο Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας εκ νέου στον λαό της Ουκρανίας, γνωστοποίησε ότι όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που φρουρούσαν το Φιδονήσι, έχασαν τη ζωή τους.

Τους χαρακτήρισε «ήρωες» και ξεκαθάρισε ότι θα τιμηθούν μετά θάνατον. Όπως είπε, έπεσαν ηρωικά μετά την επίθεση από το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό στο συγκεκριμένο νησί.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η απόφαση της Δύσης να αφήσει μόνους τους Ουκρανούς - Νέο μήνυμα Ζελένσκι

Στο νέο του μήνυμα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Δύση ότι άφησε μόνη της την Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία παρά τις διαδοχικές υποσχέσεις για στήριξη.

Απευθυνόμενος στη Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε πως παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις, καμία χώρα δεν υποστήριξε στρατιωτικά την Ουκρανία.

«Ποιος είναι έτοιμος να πολεμήσει μαζί μας; Δεν βλέπω κανέναν. Ποιος είναι διατεθειμένος να δώσει στην Ουκρανία την εγγύηση για την εισδοχή της στο NATO; Όλοι φοβούνται», ανέφερε σε επικριτικό τόνο κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής την Πέμπτη (24.02) το πρωί έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 137 Ουκρανοί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε λόγο για «ήρωες» που έπεσαν στο πεδίο της μάχης απέναντι στους «Ρώσους κατακτητές». Όπως είπε, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στο ουκρανικό έδαφος δείχνουν ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τη Δύση δεν επαρκούν.

LIVE ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πολιορκία στο Κίεβο

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ