Κοσμος

Ισπανία: Σκηνοθέτησαν επίθεση από όρκα για να εισάγουν ναρκωτικά

Σεσημασμένο το πλήρωμα στο ιστιοφόρο - Δύο συλλήψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φάλαινα όρκα
Φάλαινα όρκα © Pixabay

Στην Ισπανία διακινητές ναρκωτικών προσποιήθηκαν ότι δέχτηκαν επίθεση από όρκες για να τους ρυμουλκήσουν μέχρι το λιμάνι.

Επίθεση από όρκες ισχυρίστηκαν ότι δέχτηκαν οι επιβαίνοντες σε ιστιοφόρο, προκειμένου να τους μεταφέρει ρυμουλκό μέχρι το λιμάνι. Οι διακινητές ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να εισάγουν ανενόχλητοι τα ναρκωτικά στην Ισπανία.

Τα ναρκωτικά βρίσκονταν στην καμπίνα του ιστιοφόρου. Μπαίνοντας στα ισπανικά ύδατα, το πλήρωμα ειδοποίησε το Λιμενικό ότι το σκάφος έπαθε ζημιά λόγω επίθεσης από όρκες.

Άμεσα στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε σε λιμάνι της Ανδαλουσίας, στο νότιο τμήμα της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, έριξε άγκυρα στο λιμάνι Μπαρμπάτε (50 χλμ. από το Κάντιθ). Οι επιβαίνοντες ισχυρίστηκαν ότι «δέχθηκαν επίθεση από όρκες, καθώς διέσχιζαν το Στενό του Γιβραλτάρ» σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία. Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν. Κατασχέθηκαν 172 κιλά ναρκωτικών και πάνω από 63.000 ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Ισπανία είχε απαγορεύσει προσωρινά σε ιστιοφόρα να προσεγγίζουν ένα τμήμα των ακτών της στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας έπειτα από αναφορές για δεκάδες επιθέσεις από όρκες. Η φάλαινα όρκα μπορεί να φθάσει σε μήκος τα 10 μέτρα, ζυγίνοντας μέχρι 6 τόνους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ