Κοσμος

Οργή για τα υπονοούμενα Τζόνσον για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης

Συνέδεσε τον Στάρμερ με τον παιδόφιλο Τζιμ Σάβιλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπόρις Τζόνσον © EPA
Ο Μπόρις Τζόνσον © EPA

Στενή συνεργάτης του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ παραιτήθηκε για σχόλια που έκανε κατά του αρχηγού της αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ.

Mια εκ των επικεφαλής πολιτικής του Μπόρις Τζόνσον, η Μουνίρα Μιρζά παραιτήθηκε λόγω της προσπάθειας του πρωθυπουργού να συσχετίσει τον Κιρ Στάρμερ με την αποτυχία δίωξης του παιδόφιλου Τζίμι Σαβίλ, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε μια αυστηρά διατυπωμένη επιστολή παραίτησης που δημοσίευσε το Spectator, η Μιρζά γράφει «Αυτή δεν είναι πολιτική. Είναι μια ακατάλληλη και οπαδική αναφορά σε μια φρικτή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Δεν υπήρχε θεμιτή ή εύλογη βάση για έναν τέτοιο ισχυρισμό. Δεν ήταν μια συνηθισμένη έντονη πολιτική επιχειρηματολογία. Ήταν ανάρμοστη και κομματική αναφορά σε μία φρικτή υπόθεση παιδεραστίας. Προσπαθήσατε να διευκρινίσετε τη θέση σας σήμερα, αλλά παρά τις προτροπές μου δεν απολογηθήκατε για την παραπλανητική εντύπωση που δώσατε». 

Ο Τζόνσον υπονόησε ότι ο Στάρμερ δεν κατάφερε να φέρει να ενώπιον της δικαιοσύνης έγκαιρα τον παιδόφιλο Τζίμι Σαβίλ. «Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του κυνηγώντας δημοσιογράφους αντί να πιάσει τον Σαβίλ» είπε ο Τζόνσον. Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος το επάγγελμα Στάρμερ είχε την ιδιότητα του Διευθυντή Δημόσιας Εισαγγελίας (DPP) και Προϊσταμένου της Βασιλικής Εισαγγελίας (CPS) μέχρι το 2013. Ο Σάβιλ, ο οποίος πέθανε το 2011, είχε κακοποιήσει περισσότερα από 72 αγόρια και κορίτσια, τα μισά των οποίων ήταν μικρότερα των 16 ετών. Οι επιθέσεις του λάμβαναν χώρα στα στούντιο, στα καμαρίνια, τους ανελκυστήρες ακόμα και τις καντίνες, από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980.  Η κατηγορία αυτή άρχισε να κυκλοφορεί από ακροδεξιά στοιχεία στο διαδίκτυο, παρά το γεγονός ότι έρευνα έχει δείξει πως ο κ. Στάρμερ δεν έφερε καμία ευθύνη για την υπόθεση.

«Ας είμαστε απολύτως σαφείς, δεν μιλώ για το ιστορικό της αντιπολίτευσης όταν ο Στάρμερ ήταν διευθυντής των εισαγγελικών αρχών και καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν είχε καμία σχέση προσωπικά με αυτές τις αποφάσεις», είπε ο Τζόνσον σε μια προσπάθεια να ανασκευάσει κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Μπλάκπουλ.

Η αποχώρηση της Μιρζά θεωρείται σοβαρό πλήγμα για τον Τζόνσον, ο οποίος βρίσκεται ήδη υπό πίεση να παραιτηθεί από βουλευτές του κόμματος του μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης Γκρέι για το λεγόμενο «partygate». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ