Κοσμος

Α. Φάουτσι: Άγνωστο αν η Όμικρον φέρνει το τέλος της πανδημίας

Ερωτηματικό αν προκύψει μια νέα μετάλλαξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Α. Φάουτσι: Πολύ νωρίς για να πούμε ότι η Όμικρον σηματοδοτεί το τέλος του κορονοϊού
Ο Άντονι Φάουτσι © Alex Wong/Getty Images/Ideal Image

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι είναι νωρίς για το αν η μετάλλαξη Όμικρον θα φέρει το τέλος της πανδημίας.

«Είναι ένα ανοιχτό ερώτημα εάν το στέλεχος Όμικρον θα είναι ή όχι ο "εμβολιασμός" με ζωντανό ιό που όλοι ελπίζουν, επειδή έχουμε τόση μεγάλη ποικιλία με νέες παραλλαγές που αναδύονται», δήλωσε ο Φάουτσι τη Δευτέρα στο διαδικτυακό συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Ελπίζω να είναι έτσι. Αλλά αυτό θα συμβεί μόνο εάν δεν υπάρξει άλλη μετάλλαξη που να διαφεύγει από την ανοσολογική απόκριση της προηγούμενης παραλλαγής», είπε.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε μία δόση για κάθε παραλλαγή, όπου πρέπει να κάνετε μια ενισχυτική έναντι μιας συγκεκριμένης παραλλαγής», δήλωσε ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων. «Θα το κυνηγάμε για πάντα».

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό που όλοι πιέζουμε είναι να μάθουμε ποιοι είναι οι μηχανισμοί που προκαλούν μια απάντηση σε ένα κοινό εμβόλιο μεταξύ όλων των πραγματικών και πιθανών παραλλαγών που βλέπουμε και αυτό μπορεί να συμβεί», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ