Κοσμος

Τέταρτη δόση εμβολίου στους άνω των 60 στο Ισραήλ

Δόθηκε η σχετική έγκριση από το Υπουργείο Υγείας - Πρώτο κρούσμα florona στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εγκρίθηκε στο Ισραήλ η τέταρτη δόση εμβολίου στους άνω των 60 ετών
Εγκρίθηκε στο Ισραήλ η τέταρτη δόση εμβολίου στους άνω των 60 ετών © EPA

Στο Ισραήλ εγκρίθηκε η τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών και σε υγειονομικούς.

Στο Ισραήλ την τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό μπορούν να κάνουν πλέον όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας. Σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2021 ο Ναφτάλι Μπένετ επιβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ενέκρινε τη χόρηγηση τέταρτης δόσης στους άνω των 60 και στο ιατρικό προσωπικό.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγα 24ωρα μετά την απόφαση για τέταρτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους στο Ισραήλ.

Λίγο μετά την έναρξη του εμβολιασμού των ανοσοκατεσταλμένων πολιτών, ο διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, Νάχμαν Ας, ενέκρινε την άμεση χορήγηση τέταρτης δόσης για τους τροφίμους των οίκων ευγηρίας και τους ασθενείς γηριατρικών τμημάτων.

«Η παραλλαγή Όμικρον είναι εδώ και πρέπει να προστατευτούμε» ξεκαθάρισε ο Ναφτάλι Μπένετ. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.206 νέα κρούσματα κορωνοϊού -αύξηση 195% εδώ και μία εβδομάδα, κάτι που θα μπορούσε να εντείνει σύντομα την πίεση στο Σύστημα Υγείας.

«Μπορεί να έχουμε 50.000 νέα κρούσματα την ημέρα σύντομα», προειδοποίησε ο Μπένετ, ο οποίος επανέλαβε την έκκλησή του για μαζικό εμβολιασμό των ενηλίκων και των παιδιών, προκειμένου να σταματήσει η νέα έξαρση.

Πρώτο κρούσμα florona στο Ισραήλ - Ο συνδυασμός κορωνοϊού και γρίπης

Η απόφαση για τέταρτη δόση στους άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς στο Ισραήλ λαμβάνεται, την ώρα που στη χώρα καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα florona (συνδυασμός κορωνοϊού και γρίπης).

Σε μια χώρα 9,2 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το 50% και πλέον του πληθυσμού έχει ήδη λάβει μια αναμνηστική δόση, οι βαριές νοσηλείες εμφανίζονται στους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τα νεότερα ιατρικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο Ισραήλ.

Από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί 1.394.407 μολύνσεις Covid-19. Οι θάνατοι έχουν φθάσει τις 8.244. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ