Κοσμος

Ισραήλ: Το πρώτο κρούσμα florona συνδυασμού κορωνοϊού και γρίπης

Η γυναίκα δεν διατρέχει κίνδυνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Ισραήλ: Εντόπισαν έγκυο που προσβλήθηκε ταυτόχρονα από γρίπη και κορωνοϊό
Κρυολόγημα © Polina Tankilevitch/Pexels

Ο συνδυασμός γρίπης με κορωνοϊό εμφανίστηκε σε μια έγκυο γυναίκα. Το όνομα του νέου «παντρέματος» είναι Florona

Mία γυναίκα έγκυος είναι το πρώτο κρούσμα της νόσου florona, από τον συνδυασμό των λέξεων Flu (γρίπη) και corona (κορωνοϊός), στο Ισραήλ, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, πρόκειται για μια νόσο που συνδυάζει το στέλεχος του κορωνοϊου και το στέλεχος της γρίπης, που επιτίθενται ταυτόχρονα στον οργανισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Υediot Ahronot, κρούσμα της florona καταγράφηκε σε έγκυο γυναίκα στο Ιατρικό Κέντρο Rabin. H γυναίκα δεν διατρέχει μέχρι στιγμής κίνδυνο, ενώ δεν αποκλείεται και άλλοι να είναι κρούσματα Florona.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως η νεαρή γυναίκα είναι ανεμβολίαστη, ωστόσο η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση και σήμερα Παρασκευή επρόκειτο να λάβει εξιτήριο μαζί με το μωρό της.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ αντιμετώπισε ένα νέο κύμα γρίπης, με 1.849 ασθενείς να εισέρχονται στα νοσοκομεία την περασμένη εβδομάδα.

Τόσο η Covid-19 όσο και η κοινή γρίπη μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως ο πυρετός, η κόπωση, οι μυϊκοί πόνοι, ο πονόλαιμος, η δύσπνοια, ο εμετός και η διάρροια, σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (CDC).

Μολαταύτα, η μόλυνση από τον κορωνοϊό μπορεί να διαπιστωθεί από τον πονοκέφαλο και τον ξηρό βήχα που προκαλεί. Η απώλεια της γεύσης και της όσφρησης ήταν αρχικά η κυριότερη προειδοποίηση για τα κρούσματα, και παραμένει πιθανό σύμπτωμα, αλλά η διαγνωστική της χρησιμότητα έχει ελαττωθεί με τις νέες μεταλλάξεις, σύμφωνα με τον δρα Ελ-Σαγιέντ.

«Τα άτομα που αισθάνονται έντονους πόνους στο στήθος, ιδιαιτέρως σε συνδυασμό με ξηρό βήχα που επιδεινώνεται, πρέπει πραγματικά να ζητήσουν ιατρική βοήθεια», προειδοποιεί ο Αμερικανός επιδημιολόγος.

«Όποιο από αυτά τα συμπτώματα κι αν έχει κανείς, αξίζει να αναρωτηθεί εάν είχε πρόσφατα επαφή με κάποιο κρούσμα του κορωνοϊού. Επίσης αξίζει να απομονωθεί και να κάνει κι ένα ράπιντ τεστ», συμβουλεύει ο ίδιος. «Επειδή στους ασυμπτωματικούς αργεί να φανεί ο ιός στα τεστ, είναι σκόπιμο μετά το πρώτο τεστ να κάνει κανείς και δεύτερο ύστερα από μερικές ώρες ή μέρες», προσθέτει.

Πηγή: CNN, Times of Israel

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ