Κοσμος

Η Alexa είπε σε κορίτσι 10 ετών να ακουμπήσει νόμισμα σε πρίζα

Η άμεση αντίδραση της εταιρείας.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Alexa: "Προκάλεσε" 10χρονο κοριτσάκι να βάλει κέρμα στην πρίζα
Alexa-Amazon © Twitter

Η Alexa της Amazon «προκάλεσε» ένα 10χρονο κορίτσι να αγγίξει με ένα κέρμα τις άκρες μιας πρίζας.

H Amazon αναγκάστηκε να ενημερώσει τον ψηφιακό φωνητικό βοηθό της Alexa αφού «προκάλεσε» ένα 10χρονο κορίτσι να ακουμπήσει ένα νόμισμα στις άκρες μιας πρίζας.

Η πρόταση της Alexa έγινε όταν το κορίτσι ζήτησε μια «πρόκληση για να περάσει την ώρα της». «Συνδέστε έναν φορτιστή τηλεφώνου περίπου στο μισό σε μια πρίζα τοίχου και μετά αγγίξτε με μια δεκάρα τις εκτεθειμένες άκρες του», είπε συγκεκριμένα το έξυπνο ηχείο.

Η μητέρα του κοριτσιού, Kρίστιν Λίβνταλ, περιέγραψε το περιστατικό στο Twitter.«Κάναμε μαζί κάποιες σωματικές προκλήσεις, όπως να ξαπλώσουμε και να κυλήσουμε κρατώντας το ένα παπούτσι στο πόδι μας. Μας τις είχε δώσει μια δασκάλα [φυσικής αγωγής] στο YouTube νωρίτερα. Έξω έκανε κακοκαιρία. Η κόρη μου ήθελε απλώς μια ακόμα». 

Τότε ήταν που το ηχείο Echo της Alexa πρότεινε την πρόκληση που «βρήκε στo ίντερνετ».

Η κυρία Λίβνταλ έγραψε στο Twitter ότι παρενέβη φωνάζοντας: ”Όχι, Alexa, όχι!” Ωστόσο, είπε ότι η κόρη της ήταν «πολύ έξυπνη για να κάνει κάτι τέτοιο».

Να σημειωθεί πως η επικίνδυνη αυτή πρόκληση, γνωστή ως «the penny challenge», άρχισε να κυκλοφορεί στο TikTok και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πριν από περίπου ένα χρόνο.

Πολλά μέταλλα είναι αγωγοί του ηλεκτρισμού και η εισαγωγή τους σε ηλεκτροφόρες πρίζες μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία, πυρκαγιές και άλλες ζημιές.

Η Amazon δήλωσε ότι διόρθωσε το σφάλμα μόλις η εταιρεία αντιλήφθηκε το περιστατικό.«Η εμπιστοσύνη των πελατών βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε και η Alexa έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ακριβείς, σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες στους πελάτες», ανέφερε η Amazon σε δήλωση.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ