Κοσμος

Πόσοι ανεμβολίαστοι πέθαναν από κορωνοϊό στη Γαλλία σε έναν μήνα

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσηλευτές βοηθούν ασθενή με κορωνοϊό σε ΜΕΘ
Νοσηλευτές βοηθούν ασθενή με κορωνοϊό σε ΜΕΘ © EPA

Στη Γαλλία το 38% των θανάτων από κορωνοϊό, αφορούν σε πολιτες που ήταν ανεμβολίαστοι. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι ποσοστό 38% των θανάτων που συνδέθηκαν με τον κορωνοϊό από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, αφορούσε σε πολίτες που ήταν ανεμβολίαστοι.

Επίσης, ποσοστό 52% των εισαγωγών ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αφορούσαν ανθρώπους που δεν είχαν εμβολιαστεί, ηλικίας 20 ετών και άνω.

«Μεταξύ της 8ης Νοεμβρίου και της 5ης Δεκεμβρίου 2021, το 9% του πληθυσμού της Γαλλίας, ηλικίας άνω των 20 ετών που δεν είχε εμβολιαστεί αντιστοιχούσε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% των θετικών διαγνωστικών τεστ PCR, ενώ αφορούσε ποσοστό 41% των εισαγωγών που καταγράφονται συνήθως στα νοσοκομεία, αλλά και ποσοστό 51% των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως και ποσοστό 38% των θανάτων», όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (17/12), η στατιστική υπηρεσία του ίδιου υπουργείου Drees.

Την περίοδο αυτή, ποσοστό 90% των Γάλλων ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και το 92% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Επίσης, ποσοστό 93% των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών έχουν πλήρως εμβολιαστεί στη Γαλλία.

Η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε στη Γαλλία τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 των παιδιών ηλικίας από πέντε ως 11 ετών. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών είναι επιθυμητός, ενώ η σχετική απόφαση άπτεται στους γονείς, όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γαλλία ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις λόγω της Όμικρον, με την ανησυχία των αρχών να είναι μεγάλη για τη διασπορά του ιού τα Χριστούγεννα.

Η μετάλλαξη Όμικρον στη Γαλλία βγάζει έξω από δημόσιους χώρους τους ανεμβολίαστους

Εν τω μεταξύ η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού θεωρείται ύποπτη για πάνω από το 10% στα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος πίσω από τα σχέδια για πιο αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς όσον αφορά στην είσοδο σε δημόσιους χώρους

Το νέο εμβολιαστικό πάσο που θα εισαχθεί στις αρχές του 2022 θα απαιτεί από τους πολίτες να επιδεικνύουν αποδεικτικό εμβολιασμού για την είσοδό τους στα εστιατόρια, αλλά και στα ΜΜΜ μεγάλων αποστάσεων. Με τον υγειονομικό κανονισμό που ισχύει σήμερα, ένα πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό, είναι αρκετό για την είσοδο στο εσωτερικό αρκετών δημόσιων χώρων. Τα σχέδια για το νέο υγειονομικό πάσο ανακοίνωσε την Παρασκευή (17/12) ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ.

Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών στη Γαλλία για κορωνοϊό

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter radio, είπε επίσης, ότι αναμένει πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η αρμόδια υπηρεσία Υγείας στη Γαλλία θα δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε παιδιά 5-11 ετών.

Για την ώρα στη Γαλλία μπορούν να εμβολιαστούν μόνο παιδιά με σοβαρά νοσήματα ή παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με πρόσθετους υγειονομικούς κινδύνους. Ο Βεράν δήλωσε πως ο εμβολιασμός όλων των παιδιών για κορωνοϊό θα μπορούσε να αρχίσει στις 22 Δεκεμβρίου 2021

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ