Κοσμος

Γαλλία: Ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις λόγω της Όμικρον

Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστούγεννα Γαλλια
Χριστούγεννα Παρίσι © EPA Pool

Ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Γαλλία εξαιτίας της μεγάλης διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον.

Τη στρατηγική που θα εφαρμόσει η γαλλική κυβέρνηση κατά την περίoδο των γιορτών των Χριστουγέννων, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, με δεδομένη την παρουσία του στελέχους Όμικρον, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ. 

Αναφορικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, ο Καστέξ είπε πως «οι περιφέρειες θα απαγορεύσουν τις μεγάλες και ξέφρενες συγκεντρώσεις και την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους και δρόμους», ενώ θα ζητηθεί από τους δήμους να περιορίσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις και ειδικότερα τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις με πυροτεχνήματα.

Ακόμη, ο Γάλλος πρωθυπουργός συνέστησε στους Γάλλους να αποφύγουν τις μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, καλώντας τους να δείξουν υπευθυνότητα. «Αντί να ορίσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό 6, 8 ή 10 ατόμων, πρέπει να σκεφτούμε με κοινή λογική: όσο λιγότεροι είμαστε, τόσο λιγότερα ρίσκα λαμβάνουμε. Είτε βρισκόμαστε σε σπίτια, εστιατόρια ή μπαρ, ας αποφύγουμε τα πάρτι και τις μεγάλες συγκεντρώσεις». Παράλληλα, κάλεσε τους Γάλλους, εμβολιασμένους ή μη, να κάνουν τεστ πριν βρεθούν σε κάποια εκδήλωση ή εορτασμό.

Σε μία προσπάθεια να βάλει φρένο στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον η Γαλλία αποφάσισε χθες να θέσει «μπλόκο» στους ταξιδιώτες από τη Βρετανία. 

Επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, οι ταξιδιώτες που δεν είναι πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι της Γαλλίας θα πρέπει να παρουσιάζουν έναν «επιτακτικό λόγο» για να εισέρχονται στη χώρα. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το εάν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα για τουρισμό.

Όσοι εισέρχονται στη Γαλλία από τη Βρετανία θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό PCR τεστ (ανεξάρτητα και πάλι από το εάν είναι εμβολιασμένοι) και να παραμένουν σε αυτο-απομόνωση για μία εβδομάδα. Αυτή θα μπορεί να περιοριστεί στις 48 ώρες, αν επιδεικνύουν και δεύτερο αρνητικό PCR. 

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι κανόνες (PCR και καραντίνα) ισχύουν και για τους πολίτες ή μόνιμους κατοίκους της Γαλλίας και τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους, που όπως προαναφέραμε δεν χρειάζεται να παρουσιάζουν «επιτακτικό λόγο» για είσοδο στη χώρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ