Κοσμος

Ήρωας οδηγός ταξί στο Λίβερπουλ: Πώς απέτρεψε μια τραγωδία

Η έκρηξη σημειώθηκε χθες έξω από το Γυναικολογικό Νοσοκομείο της πόλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηρωας οδηγός ταξί στο Λίβερπουλ: Κλείδωσε τον βομβιστή αυτοκτονίας μέσα στο αυτοκίνητο και απέτρεψε ένα μακελειό
Tρομοκρατική επίθεση στο Λίβερπουλ © GettyImages/Ideal Image

Ο οδηγός του ταξί στο Λίβερπουλ κλείδωσε τον βομβιστή αυτοκτονίας μέσα στο αυτοκίνητο και απέτρεψε μια τραγωδία

Ο επιβάτης ταξί ήταν αυτός που πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από Νοσοκομείο Λίβερπουλ με συνέπεια ο ίδιος να χάσει τη ζωή του αλλά να αποτραπεί μια μεγάλη τραγωδία. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως γνωρίζει την ταυτότητα του επιβάτη, αλλά δεν είναι σε θέση να τη δημοσιοποιήσει, ενώ χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια» το περιστατικό. Na σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη η Ημέρα Μνήμης, ως φόρος τιμής στους πεσόντες πολέμου, παρουσία βετεράνων πολέμου, αξιωματούχων και πλήθους κόσμου. 

«Παρότι το κίνητρο αυτού του περιστατικού δεν έχει γίνει κατανοητό, δεδομένων όλων των συνθηκών, έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική ενέργεια και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας συνεχίζει την έρευνα», δήλωσε ο Ρας Τζάκσον του Σώματος αυτού. Ο επιβάτης του ταξί φαίνεται ότι είχε «κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό», ο οποίος προκάλεσε την έκρηξη, συνέχισε.

O Τζάκσον είπε στους δημοσιογράφους ότι με βάση όσα γνωρίζει ένας οδηγός της εταιρείας ταξί Delta επιβίβασε κάποιον στην λεωφόρο Ρούτλαντ, κοντά στο Σέφτον Παρκ.

«Ο επιβάτης ζήτησε να μεταβεί στο Γυναικολογικό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών. Καθώς το ταξί πλησίαζε το σημείο αποβίβασης μπροστά από το νοσοκομείο σημειώθηκε έκρηξη μέσα στο όχημα, το οποίο γρήγορα τυλίχθηκε στις φλόγες», σημείωσε ο Τζάκσον.

Η στιγμή της έκρηξης:

Moment car explodes outside Liverpool Women's Hospital and driver escapes

 

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο οδηγός του ταξί, Ντέιβιντ Πέρι, θεώρησε ότι ο επιβάτης είχε ύποπτη συμπεριφορά και τον κλείδωσε μέσα στο ταξί προτού διαφύγει. Ο οδηγός τραυματίστηκε από την έκρηξη και ο επιβάτης σκοτώθηκε. «Ο οδηγός με τις ηρωικές προσπάθειές του κατάφερε να αποτρέψει αυτό που θα ήταν μια απόλυτα φρικτή καταστροφή», δήλωσε η δήμαρχος του Λίβερπουλ Τζόαν Άντερσον στο BBC, επιβεβαιώνοντας ότι είχε «κλείσει τις πόρτες» του αυτοκινήτου.

Σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του ταξιτζή επισημαίνοντας ότι ενήργησε με «απίστευτο μυαλό και γενναιότητα».
 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας επιβάτης του αυτοκινήτου κηρύχθηκε νεκρός επί τόπου, ενώ ο οδηγός, άνδρας επίσης, τραυματίστηκε και παραμένει στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση. Τρεις άνδρες -ηλικίας 29, 26 και 21 ετών- προσήχθησαν στην περιοχή Κένσινγκτον της πόλης και συνελήφθησαν βάσει του Νόμου περί Τρομοκρατίας, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αστυνομία.

Την ίδια ώρα, το βρετανικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι, οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών MI5 συνεργάζονται με την αντιτρομοκρατική αστυνομία για να επιβεβαιώσουν εάν ο καθεδρικός ναός του Λίβερπουλ ή το νοσοκομείο ήταν ο πραγματικός στόχος και εάν επρόκειτο για επίθεση ισλαμιστών.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ