Κοσμος

Foreign Policy: Πλήθος ενδείξεων ότι ο Ερντογάν είναι άρρωστος

Τα σενάρια της διαδοχής

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Foreign Policy: Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Ερντογάν είναι άρρωστος
Ερντογάν © EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT

Foreign Policy - Ερντογάν: Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι είναι άρρωστος - σύντομα θέμα ηγεσίας στην Τουρκία.

Η υγεία του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γίνεται ξανά αντικείμενο συζήτησης για το διεθνή ΜΜΕ, με δημοσίευμα του έγκυρου, Foreign Policy, να αναφέρει ότι «μπορεί να είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας».

Παράλληλα, το δημοσίευμα παρουσιάζει και τα σενάρια διαδοχής, με τον Χουλουσί Ακάρ να φαίνεται ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, αξίζει να εξεταστεί το ενδεχόμενο άλλος ισχυρός άνδρας να κυβερνήσει μια Τουρκία μετά τον Ερντογάν, ίσως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μεταξύ των ισχυρότερων προσωπικοτήτων στην Τουρκία, εκτός από τον Ερντογάν, είναι ο επικεφαλής των πληροφοριών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Από τους τρεις, ο Ακάρ φαίνεται να είναι σε καλύτερη θέση για να αναλάβει ηγεσία. Ο Φιντάν είναι πολύ γνωστός στους Τούρκους, αλλά λειτουργεί κυρίως πίσω από τις κλειστές πόρτες της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών», σημειώνει, σχολιάζοντας ότι το όνομα του Σοϊλού έχει εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος.

«Φυσικά, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση της υγείας του Ερντογάν ή ποιος μπορεί να τον διαδεχθεί», αναφέρει με τους αναλυτές να βλέπουν ότι θα διεκδικήσει τις εκλογές του 2023.

«Εάν δεν το κάνει, η τουρκική πολιτική μπορεί να επιστρέψει σε κάτι που μοιάζει με το status quo ante, ή οι ρωγμές στο AKP μπορεί να παρουσιάσουν ευκαιρίες για την αντιπολίτευση, ή η χώρα να γίνει πιο ασταθής ή κάτι άλλο να συμβεί», προσθέτει.

Φαβορί θα μπορούσε να είναι ο Έκρεμ Ιμάμογλου, ο οποίος κέρδισε έναν πρώην πρωθυπουργό του ΑΚΡ (δύο φορές) για να γίνει δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Ο ομόλογός του στην Άγκυρα, Μανσούρ Γιαβάς, θεωρείται επίσης πολύ καλός πολιτικός. Και μετά υπάρχει η Μεράλ Ακσενέρ, ηγέτης του IYI Parti, με φήμη ότι είναι σκληρή σαν την Μάργκαρετ Θάτσερ.

Το δημοσίευμα της Foreign Policy για την υγεία του Ερντογάν
Το δημοσίευμα της Foreign Policy για την υγεία του Ερντογάν

Ερντογάν: Τα βίντεο που αυξάνουν τις ενδείξεις για θέματα υγείας

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες, Ο Ερντογάν εμφανίστηκε μια σειρά βίντεο στα οποία  δεν είχε καλή εμφάνιση. Ορισμένα από αυτά δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο άλλα, αλλά, όλα μαζί εγείρουν κάποια προφανή ερωτήματα σχετικά με την υγεία του Ερντογάν. Σε ένα κλιπ, για παράδειγμα, ο πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας φαίνεται να χρειάζεται τη βοήθεια της γυναίκας του.

ERDOĞAN'IN MERDİVENDEN İNİŞ VİDEOSU GÜNDEM OLDU. Destek alarak yürümesi sağlığını sorgulattı #gündem


Σε ένα άλλο, φαίνεται  να δυσκολεύεται να περπατήσει στο μαυσωλείο του ιδρυτή της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Και, σε ένα τρίτο βίντεο που έλαβε μεγάλη προσοχή τον περασμένο Ιούλιο, ο Ερντογάν φαίνεται να μπερδεύει τα λόγια του κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού χαιρετισμού για τα μέλη του ΑΚΡ.

is #erdoğan tired?

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ