- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: Το Κυπριακό είναι μεγάλη εθνική υπόθεση της Τουρκίας
«Δεν θα περιμένουμε να περάσουν άλλα πενήντα χρόνια χωρίς μια κατάλληλη λύση», δήλωσε από τα Κατεχόμενα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι δηλώσεις για το Κυπριακό και την εισβολή στην Κύπρο από τη «βουλή» στα Κατεχόμενα.
Από το βήμα της «Βουλής» στα Κατεχόμενα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε το Κυπριακό «μεγάλη εθνική υπόθεση της Τουρκίας» και κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι έχει δείξει ήδη πολλές φορές ότι δεν επιθυμεί τη λύση του ζητήματος.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι «συνεχίζουν με μία θετική ατζέντα», την ώρα που «η ελληνική πλευρά προσποιείται ότι υπερασπίζεται μια ομοσπονδία για το νησί. Ωστόσο, δεν θα περιμένουμε να περάσουν άλλα πενήντα χρόνια χωρίς μια κατάλληλη λύση».
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κύπρου», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «κάποιοι» έχουν ενοχληθεί στην Αμερική από τις τουρκικές κινήσεις στο Κυπριακό, ενώ για την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι δεν κρατάει τον λόγο της. «Ξέρουμε καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί. Ποτέ δεν είδε τους Τούρκους ως ίσους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ανάμεσα στις μεγάλες ανακοινώσεις που αναμένονταν σήμερα από τα Κατεχόμενα, ήταν η έναρξη έργου οικοδόμησης νέου «προεδρικού μεγάρου» στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο. Δίπλα στο νέο «προεδρικό» θα δημιουργηθεί ένας «κήπος του λαού», ενώ το σημερινό «προεδρικό» θα μετατραπεί σε μουσείο.
Ερντογάν: «Yπέρ της λύσης δύο ίσων κρατών»
Λίγη ώρα πριν την αναχώρησή του από την Τουρκία, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για το Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα του είναι «υπέρ της λύσης δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών».
«Είμαστε υπέρ της λύσης δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών. Γιατί εμείς περάσαμε 40 – 50 χρόνια με τα λόγια τους και δεν μπορέσαμε να έχουν κανένα αποτέλεσμα. Πλέον αυτή η εποχή τέλειωσε, έκλεισε. Από δω και πέρα λύση δύο κυρίαρχων, ίσων κρατών. Το αφήγημα περί μειονότητας δεν το αποδεχόμαστε. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πρώτη φορά επιβάλλονται περιορισμοί και σε αλιευτικά προϊόντα
Η ατάκα του προέδρου των ΗΠΑ
Φρίκη για την αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος
Το Sollos κυκλοφόρησε στην αγορά αλλά πολλοί καταναλωτές σοκαρίστηκαν με την τιμή
Οργή για τους παιδοβιαστές αδελφούς που συνελήφθησαν για την άγρια δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης
Πρωτοφανείς εξελίξεις στη Χάγη μετά το πόρισμα για τις καταγγελίες σε βάρος του
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους διαβάζοντας για τον κόσμο. Ο Σεζάριο Μελαντόνιο πέρασε τη δική του ζώντας μέσα στην Ιστορία
Πληροφορίες ότι το παιδί ήταν βαριά άρρωστο
Η στάση Τραμπ και το τηλεφώνημα στον Νετανιάχου
Προκάλεσε αναστάτωση με την απόφασή του να πάει στο γήπεδο των Νιου Γιορκ Νικς
Συγκλονίζει στην επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η επίθεση σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στη Ζαπορίζια
Nεκροί οι δυο κυβερνήτες
Το ζήτημα αγγίζει ευρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα
Σύμβολο των κινητοποιήσεων έχουν γίνει τα φλαμίνγκο που ζουν στον υγροβιότοπο
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.