- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανησυχία για την υγεία του Ναβάλνι - Συνεχίζει την απεργία πείνας
Συγκρατούμενοί του στις φυλακές Πακρόφ, εισήχθησαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα φυματίωσης
Ο Ναβάλνι δήλωσε ότι έχει πυρετό και έντονο βήχα, και πως ορισμένοι κρατούμενοι ενδέχεται να έχουν φυματίωση
Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλέξέι Ναβάλνι, που εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στις φυλακές Πακρόφ της περιοχής Βλαντίμιρ, 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας και άρχισε απεργία πείνας την περασμένη εβδομάδα διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες που επικρατούν στην φυλακή, δήλωσε σήμερα με ανάρτηση του στο Instagram ότι έχει πυρετό 38,1 και έναν έντονο βήχα και πως τρεις από τους 15 κρατούμενους που βρίσκονται στην δική του μονάδα στην φυλακή εισήχθησαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα φυματίωσης.
Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης, φίλα προσκείμενα στο Κρεμλίνο, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού RT, αναφερόμενα την Παρασκευή σε δηλώσεις του Ναβάλνι για συνθήκες κακομεταχείρισης που βιώνει στη φυλακή, παρουσίασαν την φυλακή αυτή ως «υποδειγματική».
Ο Ναβάλνι αναφερόμενος στα ρεπορτάζ αυτά, δηλώνει σήμερα ειρωνικά, ότι τα ρεπορτάζ που δείχνουν τα κανάλια πανεθνικής εμβέλειας σύμφωνα με τα οποία ζει σε ιδανικές συνθήκες «με φαγητό όπως στα εστιατόρια» δεν υπάρχει ούτε μια λέξη αλήθειας. «Ο κάθε κρατούμενος προσεύχεται στον Θεό, να μην βρεθεί εδώ, σε ανθυγιεινές συνθήκες , με φυματίωση και χωρίς φάρμακα», ισχυρίζεται ο Ναβάλνι και προσθέτει, «φυσικά, συνεχίζω την απεργία πείνας», ενώ εκφράζει ειρωνικά την απορία του για το πως δεν υπάρχει κρούσμα με ιό του έμπολα.
Ο ηλικίας 44 ετών ακτιβιστής κατά της διαφθοράς ανακοίνωσε στις 31 Μαρτίου, ότι αρχίζει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησής του, κατηγορώντας παράλληλα τη διοίκηση των φυλακών για ότι αρνείται να επιτρέψει να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του και να έχει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ενώ τον «βασανίζει». με στέρηση ύπνου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας από τους πρώτους τομείς που επηρεάζονται είναι τα ηλεκτρονικά προϊόντα
Παραμένει άγνωστο αν...τελικά κατάφερε να εντοπίσει τη συσκευή του
Από τη Whitehall στην… Ελλάδα
Οι δύο επιστήμονες εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ
Ο δούκας του Σάσεξ ονειρεύεται μια νέα αρχή με τη βασιλική οικογένεια
Στοιχεία-σοκ για τουλάχιστον 7.600 θανάτους από υπερβολική δόση στην Ευρώπη
Το θέμα έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών
Για πρώτη φορά επιβάλλονται περιορισμοί και σε αλιευτικά προϊόντα
Η ατάκα του προέδρου των ΗΠΑ
Φρίκη για την αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος
Το Sollos κυκλοφόρησε στην αγορά αλλά πολλοί καταναλωτές σοκαρίστηκαν με την τιμή
Οργή για τους παιδοβιαστές αδελφούς που συνελήφθησαν για την άγρια δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης
Πρωτοφανείς εξελίξεις στη Χάγη μετά το πόρισμα για τις καταγγελίες σε βάρος του
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους διαβάζοντας για τον κόσμο. Ο Σεζάριο Μελαντόνιο πέρασε τη δική του ζώντας μέσα στην Ιστορία
Πληροφορίες ότι το παιδί ήταν βαριά άρρωστο
Η στάση Τραμπ και το τηλεφώνημα στον Νετανιάχου
Προκάλεσε αναστάτωση με την απόφασή του να πάει στο γήπεδο των Νιου Γιορκ Νικς
Συγκλονίζει στην επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.